Använda Nokia Lumia 520 som Zune On Steroids

Den andra dagen läste jag en recension av Nokia 520/521 Windows Phone 8 av Paul Thurrott. Det fall han gör om den här överkomliga mellanklass-smarttelefonen är att den kan användas som en bärbar bärbar medieenhet - och han har rätt. Jag köpte Nokia Lumia 520 för $ 99 på Amazon. Ja, det är korrekt, den förbetalda smartphone är bara $ 99. Den enda skillnaden med Lumia 521 är att den är på T-mobil bäraren och kostar omkring 20 dollar mer av någon anledning.

Nokia Lumia 520 bärbar media

För musik och video har det allt du behöver, och mer. Den innehåller Xbox Music & Video (som synkroniseras med din samling btw) och Nokia Music plus du kan ladda ner appar för musik, video och podcaster. Appar som VEVO, Pandora, Nokia Music, massor av inofficiella YouTube-appar och naturligtvis - Netflix. Det innehåller också en FM-radio som fungerar om du har hörlurar anslutna. Radion påminner mig definitivt om Zune HD när jag ägde en. För att inte tala om det finns några riktigt fina spel på Windows Phone 8.

Är det den bästa modellen Nokias Lumia Lineup? Nej, det skulle vara sin 1020-modell. Men poängen här är, även om det är en anständig telefon för barn eller budgetmedvetna användare, är det också en otrolig bärbar medieenhet på egen hand.

Det är förbetalt och du behöver inte ens komma in i SIM-kortet för att börja använda det. De flesta av appar och tjänster fungerar bra över WiFi. Men om du vill ha oss, Nokia's Maps och AT & T-appar, behöver du popa i SIM-kortet. Du behöver också det för att aktivera telefonen. Men du behöver inte betala för en röst- och dataplan om du bara ska använda den som en medieenhet via WiFi.

Fler funktioner, lägre pris än iPod touch

Tänk på det här sättet. Den billigaste iPod touch du kan köpa vid tidpunkten för detta skrivande är för $ 229 för sin nya 16 GB-modell. Lumia 520 levereras med 8 GB lagring och låter dig hålla i ett 64 GB MicroSD-kort som du kan hitta på Amazon för cirka $ 50. Så där sparar du fortfarande 80 dollar och får mer lagring.

Om du skulle köpa 64 GB iPod touch, ställer den dig tillbaka $ 399. Åh, och Lumia 520 är också en riktig telefon där iPod touch inte är.

Den här telefonen fullbordar mitt ekosystem av Microsoft-enheter och programvara. Och med risk för att låta som en fanboy passar den perfekt, precis som en iPhone gör i ett Apple ekosystem. Jag loggar in med mitt Microsoft-konto och allt finns där i telefonen. Mina kontakter, e-post, SkyDrive-filer, Xbox gamer tag, musiksamling ... etc. Jag är också en abonnent på Office 365, och Office-apparaten fungerar mycket bättre på Windows Phone än Android eller iPhone, så det är bara ett annat märke i vinnarkategorin.

Det är en perfekt mid-range förbetald telefon. Jag har alltid varit en förbetald kille ändå. Du kan spara mycket pengar som går förbetalt. Faktum är att kolla in Austins artikel: Hur mycket du kan spara genom att växla till förbetalt.

Visst är det inte topp 1020, men det är solidt och perfekt för mina behov och låter mig få min musik och annan underhållningsfix när jag behöver den.

Om du har ett kontrakt kommer jag att rekommendera att prova en Windows Phone - speciellt om du lämnar BlackBerry. Jag vet att de flesta som har en iPhone eller Android redan är lojala mot sin plattform, men även så kanske du vill ge Windows Phone ett försök. Det finns inte 5 Trillion-appar som de andra topp två plattformarna, men de grundläggande applikationerna finns, eller om officiella versioner inte finns i butiken, är chansen att det finns en anständig tredjepartsversion.
När jag rullar med den här telefonen under de närmaste dagarna och veckorna, räknar du med att se flera artiklar om WP8 och hur man integrerar det med ett fullständigt Microsoft-ekosystem, inklusive intressanta saker du kan göra med Xbox, och Windows 8.1 .

Vad tycker du om Windows Phone och / eller de senaste nyheterna om att Microsoft köper Nokia? Lämna oss en kommentar och låt oss veta dina åsikter!