Så här ställer du in flikar till senare i Microsoft Edge med flikgrupper

I Creators Update, bland andra nya funktioner och förbättringar, introducerade Microsoft möjligheten att lägga till grupper av flikar för visning senare i Edge. Det här är till hjälp om du gör något som onlineforskning eller planerar en resa och du måste gå vidare till en annan uppgift. Om du inte vill bokmärka alla dina flikar kan du tillfälligt spara dina aktuella flikar för senare.

Idag täcker vi hur du använder flikgrupper i Edge för att spara grupper av flikar för senare visning.

Steg 1: Ställ in flikar åt sidan

För att spara den aktuella gruppen av flikar klickar du på knappen Lägg till dessa flikar i övre vänstra hörnet av Edge-fönstret.

Du kan göra det flera gånger för att lägga åt sidan olika grupper av flikar.

Steg 2: Öppna flikar som du ställer åt sidan

Alla öppna flikar försvinner från webbläsarfönstret, ersatt med en ny flik . För att komma åt flikarna som du ställer åt sidan klickar du på fliken Du har ställt åt sidan i övre vänstra hörnet av Edge-fönstret.

Steg 3: Återställ flikar

flikarna har du avsatt panel som glider ut, så får du se dina flikar ordentligt organiserade i grupper. Om du vill öppna en uppsättning flikar igen klickar du på Återställ flikar på höger sida av panelen för gruppen du vill öppna.

Återställda flikar öppnas bredvid flikarna som redan är öppna i webbläsaren. Om du inte vill blanda grupper av flikar stänger du alla öppna flikar innan du återställer en grupp flikar. Du kan alltid spara de nuvarande flikarna som en grupp innan du öppnar en annan grupp.

Grupper av flikar du har ställt åt sparas även efter att du stängt kant, tills du återställer eller tar bort dem (diskuteras i slutet av den här artikeln).

OBS ! Flikar du har ställt åt sidan på en enhet synkroniseras inte med andra Windows-enheter med ditt Microsoft-konto.

TIPS: Du kan också förhandsgranska alla öppna flikar genom att klicka på knappen Visa förhandsvisning (nedåtpil) till höger om flikarna. För att dölja dem igen klickar du på knappen Dölj fliken previews .

Steg 4: Lägg till flikar till favoriter

Om du ofta öppnar webbsidorna i en grupp flikar kan du lägga till alla webbsidor i en grupp till dina favoriter.

Klicka på menyknappen (tre horisontella punkter) till höger om gruppen du vill lägga till och klicka på Lägg till flikar till favoriter .

En mapp läggs till längst ner i listan Favoriter med det aktuella datumet, och länkar till alla flikar från den gruppen läggs till i mappen.

Du kan högerklicka på mappen för att utföra olika uppgifter i mappen, som att öppna alla flikar (precis som att återställa dem från flikpanelens panel), sortera dem och byta namn på mappen.

Steg 5: Dela flikar

I kant kan du dela en enda webbsida länk med andra personer med hjälp av knappen Dela i adressfältet. Med flikgrupper kan du dela flera länkar i taget.

Klicka på flikarna du har angett åt sidan för att komma åt dina flikgrupper. Klicka på menyknappen och klicka sedan på Dela flikar . I dialogrutan Dela klickar du på den app du vill använda för att dela länkarna, till exempel Mail- appen. Slutför stegen för att dela dina länkar.

Steg 6: Ta bort flikar

Om du vill ta bort en grupp av flikar som du inte vill ha längre klickar du på fliken Knappen du har ställt åt sidan och klickar sedan på Ta bort dessa flikar ( X ) till höger om gruppen du vill ta bort.

Ingen bekräftelse visas när du tar bort en grupp flikar, så se till att du vill ta bort dem innan du gör det.

Använder du Tab Groups in Edge? Hur gör de dig mer produktiva? Dela dina tankar och erfarenheter i kommentarerna nedan.