Apple Clips First Look - Apples nya mobilredigerings- och delningsapp

En av de säkraste sakerna om Apples DNA är dess förmåga att göra komplexiteten enkel. Företagets senaste exempel är Apple Clips-appen, en videoredigering och delning av app utformad för iPhone och iPad. Den levereras med kraftfulla effekter och redigeringsalternativ tillsammans med möjligheten att ladda upp till dina skapelser till sociala nätverk som Instagram, Facebook; eller webbplatser som Vimeo eller YouTube snabbt.

Men vänta, gör inte Apple redan en videoapp för iOS? Ja, företagets iMovie (som nu är en gratis nedladdning) är den mobila versionen av den ärevördiga videoredigeraren. iMovie har många fler funktioner som ärligt, den genomsnittliga användaren använder aldrig. Klipp kan bäst beskrivas som att kombinera funktioner som finns i appar som Overs, Google Motion Stills, Instagram Stories, iMovie och unika möjligheter som exakt diktering.

Låter intressant? Låt oss titta närmare och granska några av huvudfunktionerna i Clips så att du kan bestämma om du vill ladda ner och börja spela med den.

Så här tar du in, redigerar och delar videoklipp riktigt snabbt med hjälp av Apple Clips App

Apple Clips är en gratis nedladdning för iOS 10.3 eller senare och fungerar på iPhone 5 eller senare, iPad Air eller senare och iPod Touch 6. Appen är bara 49 Mbs i storlek, vilket är helt fantastiskt för alla funktioner som erbjuds. Efter att du lanserade Clips, hälsas du med en snabb video och turné som visar grunderna i appen.

Clips är uppdelade i tre kategorier: foton, videoklipp och bibliotek. När du är redo att spela in en video, håll ner den röda inspelningsknappen så länge du behöver, släpp sedan när du vill stoppa inspelningen. Din video läggs till i en samlingsfack längst ner i appen. Upprepa samma process när du vill lägga till ett annat klipp. Om du vill ta ett foto eller lägga till en befintlig video eller ett foto från ditt bibliotek trycker du på alternativet.

Klipp-appen innehåller inte standard videoredigeringsfunktioner som en tidslinje eller spår, det betyder inte att du inte kan redigera något. Dina klipp och foton kan enkelt omplaceras med dragdroppe. Välj bara ett klipp, tryck på saxen, välj ankrarna i motsatta ändar av videon och dra sedan för att trimma din video.

Ytterligare alternativ inkluderar att lägga till bakgrundsmusik eller du kan helt enkelt stänga av ljudet från dina klipp. Apple buntar en samling ljudspår du kan hämta eller du kan välja musik från ditt bibliotek.

En av de riktigt imponerande funktionerna i Clips är dess automatiska diktering. Du kan få dina talade ord inspelade och transkriberade på skärmen i realtid. Användare kan välja mellan ett antal stilar och format.

Ytterligare effekter och verktyg finns tillgängliga som olika former, emoji, banderoller, typsnittstyp och konserverad enföremål. En rad videofilter ingår också, så du kan förstöra dina videoklipp med Photo Booth-stil effekter som en serietidning, krom, bläck eller blekna.

När du är redo att dela din video, tryck på gjort, välj din video och tryck sedan på delningsikonen. Användare kan dela sina klipp till ett brett utbud av tjänster och plattformar. Jag kunde dela min video till Facebook, men jag märkte att Instagram tog en mäktig lång tid. Jag misstänker att det kanske hade varit längden på videon.

Clips är en ny riktning för Apple och det kommer troligen att ersätta iMovie i framtiden som go-to app för att fånga och redigera video på dina mobila enheter från Apple snabbt. Den enkla Apple Clips erbjuder användare att fånga, redigera och dela innehåll är imponerande. Vanligtvis är en inlärningskurva ett problem med en videoredigerare, men Apple spikar det genom att bara hålla sakerna döda enkla. Jag tycker också att du fortfarande kan utföra vanliga aktiviteter som att ta ett foto utan att lämna appen. Stå ut funktioner som diktat, lätt dra och släpp redigering och super snabb delning gör det till en bestämd måste för användare som vill spela in video på språng. Kommer det dra bort användare bort från appar som SnapChat? Måste vänta och se om det fångar på ...

Har du spelat med Apple Clips? Vad tror du? Skulle älska att höra från dig i kommentarerna!