Anonyma krav PayPal Hack: Ändra ditt lösenord för PayPal

Ett Twitter-meddelande via hacker-gruppen Anonym hävdar att gruppen har hackat den populära betalningstjänsten PayPal, som en del av Guy Fawkes-födelsedagen. Även om PayPal säger annorlunda kan det inte vara en dålig idé att ändra ditt lösenord just nu. Faktum är att du bör ändra dina lösenord till känsliga konton regelbundet.

Ett anonymt Twitter-konto har hävdat att man släpper ut 28 000 PayPal-lösenord, men nu är länken död och det officiella PayPal Twitter-kontot säger att det inte fanns någon attack.

Tydligen var PayPal inte den enda riktade webbplatsen - en Sky News-artikel säger att andra webbplatser var mål också. NBC-platser för shows som Saturday Night Live, Late Night med Jimmy Fallon och Tonight Show med Jay Leno hackades i helgen av en grupp eller en person som heter "pyknic". Också riktade var webbplatser för övervakningsföretag INDECT och TrapWire, liksom internet säkerhetsföretag Symantecs hemsida.

Ändra ditt lösenord för PayPal

Logga in på ditt konto och på toppmenyn och klicka på Profil. En rullgardinsmeny visas, men klicka bara på Profil - ingenting på menyn.

Bläddra ner till Lösenord och klicka på Ändra.

På nästa skärm välj Lösenord och klicka på Redigera.

Du måste bekräfta att du är ägare till konto genom att ange ditt fullständiga kreditkortsnummer och slå in Skicka.

Skriv ditt nuvarande lösenord, såväl som ditt nya lösenord två gånger för att bekräfta det. Klicka på Spara och du är klar.

Det är inte för svårt och jag rekommenderar att du ändrar det när det finns nyheter om ett eventuellt säkerhetsbrott. Du bör också regelbundet ändra ditt lösenord för dina finansiella konton minst vart 6-12 månader.

Tvåfaktorautentisering

Det här är också en bra tid att påminna alla om att utvärdera dina online säkerhetspraxis och ser allvarligt överväga att använda tvåfaktorautentisering på alla konton som stöder den. Medan det kan vara mindre bekvämt, ger det ett solidt extra säkerhetslager för din känsliga kontodata.

Så här använder du Two Factor Authentication på dessa populära onlinetjänster:

  • Google Services
  • Facebook
  • Dropbox
  • Lastpass
  • Dream