Microsoft släpper ut kritisk uppdatering KB3167685 för att få Adobe Flash-säkerhetsproblem

Microsoft släppte idag KB3167685 för att åtgärda ett kritiskt sårbarhet som upptäcktes i Adobe Flash Player tidigare i veckan. Denna patch är kritisk och gäller för Windows 8.1 och senare inklusive Server.

KB3167685 Kritisk uppdatering

Enligt Microsoft:

Den här säkerhetsuppdateringen löser sårbarheter i Adobe Flash Player när den installeras på alla stödda versioner av Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows RT 8.1 och Windows 10.

Den här säkerhetsuppdateringen är kritisk. Uppdateringen hanterar sårbarheterna i Adobe Flash Player genom att uppdatera de berörda Adobe Flash-biblioteken som finns i Internet Explorer 10, Internet Explorer 11 och Microsoft Edge. Mer information om den här uppdateringen finns i Microsoft Knowledge Base-artikel 3167685.

Om du har automatiska uppdateringar aktiverade eller kör Windows 10 borde du få det automatiskt. Men för att vara säker på att du befinner dig ovanför situationen kan du ladda ner den automatiskt i andra versioner av Windows.

Gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update i Windows 10.

Alla operativsystem påverkas

Denna säkerhetsfel påverkar mer än bara Windows. Den innehåller även Macintosh, Linux och Chrome OS. Adobe släppte först en säkerhetsrådgivning om denna sårbarhet i Adobe Flash Player tidigare i veckan.

För att kontrollera vilken version av Flash som körs på din dator, gå till sidan Om Flash Player. Och du kan hämta de senaste nedladdningarna i Flash Player Download Center.

Dessa brister kommer fortsätta att komma (förmodligen i en snabbare takt) tills Flash officiellt dör. Så fram till dess lämnar vi dig med följande råd som vi alltid gör:

Det bästa alternativet är att avinstallera Flash från ditt system helt och se om du kan leva utan det. Tyvärr är det bara inte realistiskt för miljontals användare. Många webbplatser och webbplatser på nätet använder fortfarande Flash istället för den säkrare HTML5-kodbasen. (mer än du tror).

Det finns sätt att skydda dig mot Flash-sårbarheter som går utöver att du är säker på att den alltid är uppdaterad. För mer tips om hur du minimerar risken när du använder Adobe Flash på din Mac eller PC, kolla in våra artiklar länkade nedan.

  • Skydda din dator från Adobe Flash Exploits i din webbläsare
  • Så här skyddar du din Mac mot Adobe Flash Vulnerabilities