Android 4.2 Jelly Bean Update rullar ut till Google Nexus 7

Google började rulla ut Android 4.2 Jelly Bean-uppdateringen för sin rad Nexus-enheter tidigare i veckan. Det är inte bara en inkrementell uppdatering heller, det innehåller många roliga och intressanta funktioner. Tydligen började företaget med smartphones först och sedan började det komma till Nexus 7 tabletter.

När jag valde min Nexus 7 i morse såg jag följande meddelande och lät mig veta att uppdateringen var tillgänglig.

Tryck på Mer info för att få en titt på de nya funktioner som uppdateringen kommer med på din surfplatta. Några anmärkningsvärda nya funktioner är ett nytt tangentbord med vad Google ringer gesttypning - i princip dess version av Swype. Flera användarkonton som ger varje användare sin egen anpassade upplevelse.

Och självklart förbättrar uppdateringen övergripande stabilitet och prestanda för tabletten. Tappa omstart och installera och vänta medan enheten är uppdaterad.

Några anmärkningsvärda nya funktioner är ett nytt tangentbord med vad Google ringer gesttypning - i princip dess version av Swype. Med flera användarkonton kan du dela din surfplatta med mer än en person och ge varje användare en egen anpassad upplevelse.

En snygg anpassningsbar DayDream-funktion som gör din låsskärm levande och ger uppdaterad information från dina favoritprogram, bilder och mer. Och självklart förbättrar uppdateringen övergripande stabilitet och prestanda för tabletten.

Uppdateringen tog mindre än 10 minuter, men efter att Jelly Bean uppdaterats kommer flera av de installerade programmen också behöva uppdateringar. Om du har många appar ser du en hel del uppdateringsanmälningar.

Om du inte har tålamod att vänta på uppdateringen Över luften kan du hämta och installera uppdateringen manuellt. Men om du är ny på Android, föreslår jag att du väntar på att den kommer till din surfplatta. Vid nu antar jag att de flesta borde ha det.

">

För en detaljerad titt på de nya funktionerna som ingår i den här uppdateringen, kolla Android 4.2 Vad är nytt. Om du har uppdaterat till den nya versionen av Jelly Bean, lämna oss en kommentar och meddela din favorit nya funktion, eller vad som inte fungerar rätt.