Amazons silkesläsarläsningsläge gör webbplatser enklare att läsa

Den första Kindle Fire från Amazon kom packad med den första iterationen av Amazonas Silk Browser. Medan det packade lite groovy featuress sedan dess har Amazon uppdaterat det med några uppdateringar sedan. Mest särskilt är möjligheten att konvertera nästan alla webbsidor till eBook-format för enkel läsning, med nattläge inkluderat.

Amazon Silk-webbläsaren har en ny "läsglasögon" -knapp som visas bredvid varje öppen webbläsarfliken när sidan är fulladdat. Allt en användare måste göra för att konvertera sidan till bokformat klickar du på den här lilla orange knappen.

Här är ett exempel på hur läsvyn ändras, vilket du kan se är det ganska skillnaden.

Innan:

Efter: ( Ja, det är helt fullskärm )

I likhet med funktioner som finns i den första versionen av silkebläddraren finns font, färg, marginal och justeringsinställningar tillgängliga. Den svarta färgen med en något ökad typsnitt är speciellt användbar för läsning på mörka platser där den typiska ljusa vita bakgrunden är distraherande eller ögonsträckande.

Läsläge ersätter inte PDF-, Kindle- eller ePub-bokformat, men det ger en bra upplevelse när du läser från webben. Om du har försökt det skulle vi gärna höra din feedback!