Amazon Echo: Alexa kan berätta Voices Apart med enskilda röstprofiler

Amazon idag börjar rulla ut anpassad röstdetektering till sin linje av Amazon Echo och andra Alexa-driven enheter. Detta gör det möjligt för varje person i ett upptagen hushåll att få en individuell erfarenhet baserad på röstigenkänning. Varje användare kommer att ha sin egen Alexa Voice Profile som fungerar på samma sätt som användarkonton på en dator eller mobilenhet. Detta gör det möjligt för varje användare att få sin personliga musik, inköpslistor, flash briefings et al.

Alexa Voice Profiler på Amazon Echo

Funktionen Röstprofiler ger dig möjlighet att lära upp Alexa ljudet av din röst. Då kan du interagera med kompatibla Alexa-enheter för att ge dig en personlig upplevelse. Vid lanseringen är det kompatibelt med Shopping, Amazon Music, Alexa till Alexa och meddelanden, och Flash Briefings. Mer användarens röstfunktionalitet kommer men Amazon har inte släppt några specifika uppgifter om det ännu.

Du ställer in det via Alexa-appen på din iPhone eller Android-enhet. Välj din röst i inställningar och gå igenom en serie demoer som bekantar programvaran med din röst. Företaget lade upp en video på sin hjälpsida som ger dig ytterligare information om hur du ställer in Alexa Voice Profiles och olika sätt att använda dem.

Google tillkännagav denna typ av funktionalitet tidigare i år för sitt Google Home och gjorde den konkurrerande smarthögtalaren bättre lämplig för folkhushåll. Men nu har Amazon implementerat det i digital assistent, Alexa, att Google Home-fördel har blivit negerad. Uppdateringen rullar ut till Alexa appen idag och kommer att vara tillgänglig för alla under de kommande dagarna. Användarens röstprofiler kommer att vara kompatibla med alla Amazon Alexa-drivenheter, inklusive Fire TV, Tablets och Amazons Echo-serie av smarta enheter.

Är du en Amazon Echo-ägare i ett upptagen hus som har väntat på den här funktionen äntligen att rulla ut? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta hur det är (eller inte) som fungerar för dig.