Amazon Cloud Drive App för Desktop Review

Amazon är inte en som lämnas ut ur molnlagringskrigen. Amazon har en mindre talad om lagringstjänst som erbjuder 5 GB ledigt utrymme och prisvärda betalade planer. Till skillnad från Dropbox erbjuder Amazon inte hänvisningsincitament eller metoder för att öka ditt fria lagringsutrymme. Amazon erbjuder dock obegränsad musik lagringsutrymme om du köper någon av de betalda planerna.

För att vara berättigad till obegränsat musikutrymme måste filerna vara musikinspelningar i MP3-format (.mp3) eller AAC (.m4a, iTunes-icke-DRM-filer) och måste vara mindre än 100 MB i storlek. Alla förlustfria filer med .m4a-förlängningen är inte berättigade till lagring i obegränsat musikutrymme.

Filer som köpts från en digital musikaffär, till exempel Amazon MP3 Store, och filer som importeras till din dator från en musik-CD, uppfyller ofta dessa kriterier. Filer som uppfyller kriterierna räknas inte mot din kvot för lagringsutrymme om din lagringsplan innehåller obegränsat musikutrymme.

Obs! Musikinspelningar i andra format, förlustfria filer eller ljudinspelningar som inte är av låtar och icke-ljudfiler (även om det är MP3 eller AAC-format) är inte berättigade till obegränsat musikutrymme och räknas emot ditt lagringsutrymme för Cloud Drive.

Med det sagt, här är en titt på den faktiska stationära appen från Amazon Cloud Drive. Först märkte jag genast att det enda sättet att ladda upp filer är genom att högerklicka på dem och använda alternativet Skicka till. I stället för att använda en Dropbox-liknande mapp laddas valda filer direkt till Amazons server. Det här är trevligt att ladda upp, men det är obekvämt när du behöver ta bort en fil. Ta bort filer du använder webbgränssnittet i vad som helst din favoritwebbläsare är (Chrome, Firefox, etc ...).

Uppladdning spåras i systemfältmenyn. Jag märkte att Amazon hade problem med att ladda upp stora filer, även om jag inte är säker på om det här berodde på en hård gräns som Amazon ställde in eller om det berodde på min långsamma DSL-anslutningshastighet vid provningen.

Vad beträffar webbgränssnitt går Amazon Cloud Drive inte dåligt. Det erbjuder ett utökat träd av alla mappar. Jag gillade särskilt att Amazon MP3-inköp automatiskt läggs till i en separat mapp som inte utnyttjar någon av din lagerkvot även om du är på ett gratis konto.

Inställningen var också snabb och smärtfri. Jag hämtade just nu installationsfilen och klickade på installationen. Gjort. Cloud Drive-tjänsten kan ställas in för att köras på alla Amazon-konton, vilket gör det särskilt trevligt om du har en för nedladdning av mycket musik.

Amazon Cloud Drive ger en enkel 5 GB webblagring som inte kräver att du behåller filerna på datorn, vilket är trevligt. Det ger dig obegränsad lagringsutrymme om du uppgraderar till en betald plan. Å andra sidan har den inte nästan mängden funktioner som finns i Dropbox, och det har ingen möjlighet att dela filer. Till skillnad från CrashPlan är ingen data som laddas upp krypterad och ingen av den uppdateras automatiskt. Sammantaget skulle jag säga att Amazon Cloud Drive är en gratis 5 GB webb usb-stick som är utmärkt för snabb åtkomst till icke-känsliga filer. Men om du behöver en seriös backup-eller samarbetslösning skulle jag leta någon annanstans.