Amazon Android App Store nu öppet

Idag lanserade Amazon sin nya AppStore för Android. Redan har AppStore uppmärksammats av tusentals, inklusive Apple; som bara lämnat in en rättegång mot Amazon för att använda varumärkesnamnet "App Store". Startdagen ger tillgängligt 3.800 apps, som pales i motsats till Android Market 200.000 +. Men Amazon AppStore har några exklusiva titlar som inte ser på den vanliga marknaden, som Angry Birds Rio-som de ger bort gratis under en begränsad tid för att främja lanseringen.

Vad är så bra om Amazons Android Market?

Tja, det finns inte mycket anledning att använda Amazon AppStore, spara för två saker. Amazon erbjuder 1 gratis betalt app varje dag . Och Amazon har en ny drivrutinsfunktion som ger dig en 30 minuters demo av en app innan du köper den. Observera att testenheten bara fungerar från datorns webbläsare, använder flashspelare och är endast tillgänglig på en handfull appar.

Så här ställer du upp Amazon Android AppStore på din Android-enhet

Obs! Innan vi börjar, se till att du har din Android-telefon inställd för att tillåta program från okända källor , krävs det för att installera Amazon-appen.


Vi har instruktionerna nedan, men Amazon gjorde också en video med Paul Hochman som förklarar processen. Du kan kolla in det, eller fortsätt läsa!

">

Det finns ett par olika sätt att göra detta, men för att hålla det enkelt kommer vi att täcka den lättast upprepade metoden. Gå till Android AppStore på Amazon.com från din dators webbläsare . Hitta någon app och klicka på knappen Hämta app . *

Om du redan är på din telefon, klicka bara här för att ladda ner Amazon AppStore-appen .

En liten popup ska visas. Ange antingen din mobil e-postadress eller ditt telefonnummer. Amazon kommer att skicka dig en länk för att ladda ner Amazon Android AppStore app.

Nu på din Android-telefon eller -platta, tryck på länken som Amazon bara skickat till din e-post eller text. Amazon_Appstore-release.apk ska automatiskt börja ladda ner, när det är klart - Tryck på det.

Nu blir du ombedd om du vill installera Amazon Appstore-applikationen. Tryck på Installera och när installationen är klar Tryck på Öppna .

Nu ska Amazon AppStore köras på din Android-enhet. Du kommer att bli ombedd för din Amazon.com-kontoinformation, som du ska ange om du planerar att ladda ner någonting. även de fria grejerna kräver att du är inloggad. Och oroa dig inte, du behöver inte logga in hela tiden. Amazon parar ditt konto med din enhet och kommer hålla dig inloggad, för evigt! ** Que otroligt skratt ... **

Nu är din Android-telefon eller surfplatta helt konfigurerad för att använda Android AppStore. Så med det gör vi en titt på att faktiskt utnyttja den.

Så här laddar du ner Apps i Amazon AppStore för Android

Förutsatt att du är inloggad kan du bläddra igenom appar och ladda ner dem ganska enkelt. Överst på appens hemsida kommer Amazon att lista en featured gratis app varje dag . För att ladda ner något av dessa, klicka bara på knappen Hämta app .

Appen bör automatiskt börja hämtas. När nedladdningen är klar kommer den automatiskt att fråga dig om du vill installera appen. Resten fungerar precis som alla andra appar på din telefon!

Slutsats

Installationsprocessen för marknaden är lite komplicerad, men en gång installerad den super lätt att använda. Om du är oroad över utvecklare erbjuder Amazon samma affär till utvecklare som Android Market är; en 30% av försäljningspriset för varje app som säljs. Men om en app blir en "gratis app för dagen" betalar Amazon fortfarande utvecklaren 20% av den vanliga inköpspriset per nedladdning. Amazon har sagt att de kommer att ta ut en årlig avgift på 99 dollar till sina utvecklare ( Google tar endast ut en engångsavgift på 25 dollar ) men avstår för närvarande avgiften för det första året. Amazon Android AppStore är här, men bara tiden kommer att berätta hur långt det går.