Adobe släpper Emergency Flash Player Patch mot Ransomware Attack

Adobe har i veckan utfärdat en ny räddningsinsats som behandlar ett kritiskt sårbarhet som utnyttjas av hackare för att sprida ransomware. Detta utnyttjande påverkar alla operativsystem inklusive Windows, OS X, Linux och ChromeOS.

Cerber Ransomware är begravd i annonser på dåliga eller skadliga webbplatser. Om du klickar på en infekterad annons krypterar ransomware all data på din enhet och kräver upp till $ 1000 för att få tillbaka den.

Enligt säkerhetsföretaget TrendMicro:

För närvarande är alla servrar som värd dessa felaktigheter nu otillgängliga. Vissa rapporter nämnde att CERBER peddled på den ryska underjordiska marknaden som ransomware-as-service (RaaS). Detta visar inte bara det förslag som presenteras av konfigurationsfilens kod ovan, men bekräftar också att vi kommer att se mer av CERBER inom en snar framtid.

Emergency Flash Player Patch för Adobe Flash

Här är sammanfattningen av den senaste säkerhetsrappen enligt Adobes säkerhetsbulletin:

Adobe har släppt säkerhetsuppdateringar för Adobe Flash Player för Windows, Macintosh, Linux och ChromeOS. Dessa uppdateringar adresserar kritiska sårbarheter som möjligen kan låta en angripare ta kontroll över det berörda systemet.

Adobe är medveten om rapporter som CVE-2016-1019 utnyttjas aktivt på system som kör Windows 10 och tidigare med Flash Player version 20.0.0.306 och tidigare. Vänligen se APSA16-01 för detaljer.

För att kontrollera vilken version av Flash som körs på din dator, gå till sidan Om Flash Player. Och du kan hämta de senaste nedladdningarna i Flash Player Download Center.

Ett annat alternativ som kan vara lättare för dig är att gå till Adobe-hjälpsidan och följ de stegvisa instruktionerna. Hur som helst, kom ihåg att avmarkera de specialerbjudanden som det försöker smyga på ditt system.

Japp. Flash sprider inte bara med säkerhetshål, men det försöker också smyga crapware på ditt system när du försöker hålla det uppdaterat.

Fler sätt att skydda dig mot Adobe Flash Vulnerabilities

Det bästa sättet att skydda ditt system mot dessa säkerhetshot är att avinstallera Flash helt och hållet. Det är dock inte en praktisk lösning för miljontals användare.

Det finns sätt att skydda dig mot Flash-sårbarheter som går utöver att du är säker på att den alltid är uppdaterad. För mer tips för att minimera risken när du använder Adobe Flash på din Mac eller PC, kolla in våra artiklar länkade nedan.

  • Skydda din dator från Adobe Flash Exploits i din webbläsare
  • Så här skyddar du din Mac mot Adobe Flash Vulnerabilities