Google släpper in privat plugin för webbläsare

Orolig för Google Spårning vad du gör på internet? Goda nyheter åtminstone från en webbplats spårning synvinkel; väntar fortfarande på någonting på Google Search och GMAIL etc.

Hur som helst, Google släppte bara en ny plug-in för webbläsare som blockerar all spårning om dig på webbplatser som kör deras gratis Googles webbplatsanalys. Att Google Analytics är både gratis och en av de snabbast växande Google-tjänsterna där ute, som används av webmasters över hela världen, är en utmärkt nyheter och ett enormt steg framåt för integritet.

Google Analytics Opt-Out Browser-tillägget är tillgängligt för alla nyare versioner av webbläsare, inklusive Internet Explorer 7+, Chrome och Firefox. Du kan hämta plugin-programmet från Google på: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Tillägget är märkt som en beta-produkt, men allvarligt, vad från Google är det inte i "beta"?

Installationen av tillägget är super enkel oavsett vilken webbläsare du använder. När det har installerats kan du visa det, inaktivera eller ta bort det genom att använda sidan Tillägg i din webbläsare.

Gilla idén om att Google inte spårar dig för deras Analytics? Alternativt kan du också kolla in en groovy integritets plug-in som heter Ghostery som låter dig blockera Analytics plus nästan allt annat där ute. Sammanfattningsvis är det bra att se Google som arbetar för att öka medvetenheten om användarnas privatliv och vi ser fram emot att täcka fler förbättringar av personuppgifter i framtiden från Google.