Öppna din musiksamling från OneDrive via Xbox Music

OneDrive har äntligen en funktion som många användare har väntat på - åtkomst till din musiksamling via OneDrive. Det är nu möjligt att strömma din musik från OneDrive via Xbox Music-appen.

Lyssna på ditt musik från OneDrive

Allt du behöver göra är att lägga till din musik i den nya "Music" -mappen i den uppdaterade OneDrive. Dessutom, eftersom Microsoft älskar att ge bort OneDrive-utrymme, ger företaget dig ytterligare 100 GB lagringsutrymme, så att du kan ladda upp det med dina favoritlåtar.

När allt är laddat upp öppnar du Xbox Music-appen på en av de enheter som stöds nedan och börjar njuta av dina låtar.

Filtyperna som stöds är MP3, M4A (AAC) och WMA och du kan spela upp din musik från OneDrive via en Windows 8.1-dator eller -tabell, Windows Phone 8.1, Xbox One eller Xbox 360 eller via en webbläsare via Xbox Musik webbplats.

Det finns inget nämna om att kunna använda Xbox Music-appen på Android eller iOS, men jag antar att den här funktionen skulle gälla för dem snart.

Enligt ett inlägg på OneDrive Blog:

Vi är glada att kunna meddela att Xbox Music-appen nu låter dig lyssna på musik du har sparat i OneDrive! Ladda bara upp dina musikfiler till den nya mappen "Music" i OneDrive, så kommer du kunna få åtkomst till dem via dina Windows-enheter. Som en del av den här funktionen ger vi också Xbox Music Pass-användare 100 GB extra OneDrive-lagring för deras musik. För mer information, kolla in https://music.xbox.com/onedrive eller hela bloggposten här!

Ett abonnemang på Xbox Music Pass krävs inte, men utan det kommer du att sakna 100 GB extra lagringsutrymme. Nu önskar du inte att du köpte ett Xbox Music Pass på Pi Day?