10 Android Apps för att hjälpa till att hantera högsäsong

Det är den tiden på året igen! Oavsett om det är att organisera en fest, göra shoppinglistor eller hitta presentidéer, kan din smarta telefon vara ett användbart verktyg för att hjälpa dig med varje enskild uppgift. För Android-användare finns det ingen brist på appar som skapats speciellt för semestern, från resor till shopping och till och med händelseplanering. För att komma igång är här 10 av de mest populära gratis och högt rankade Android-appar för en väsenfri semester.

1. önskar

Önskan är en webbutik med utvalda produkter som du antingen kan köpa, dela eller lägga in en önskelista. Dela önskelistor med familj och vänner och få aldrig en tråkig gåva igen! Önskan är också tillgänglig online på www.wish.com.

2. Rabattkalkylator

För enklare beräkningar av rabatter har Discount Calculator fått dig täckt. Ange bara rabattprocenten och det ursprungliga produktpriset och det ska visa dig hur mycket du ska spara.

3. Groupon

För kuponganvändare, tung eller på annat sätt tillåter den här appen dig att köpa och lösa in Groupons direkt från din Android-enhet. Håll kontakten med bra erbjudanden från restauranger, spa-tjänster eller fitnesscenter i ditt område - allt du är på språng.

4. Listonic

Hantera alla dina shoppinglistor och få dem organiserade med den här funktionrika appen. Listonic låter dig skapa flera listor, ordna objekt enligt butiksgaller och dela listor med andra listoniska användare. Dessutom kan du lägga in priset för varje objekt och appen ger dig en löpande uppskattning av hur mycket du ska betala i räknaren.

5. TripIt Travel Organizer

TripIt låter dig ange alla dina reseuppgifter - flygtider, hotell- och restaurangbokningar och allt annat däremellan. Du kan sedan få tillgång till dina reseplaner på resan från din smarta telefon eller från www.tripit.com. Dessutom kan du hitta lokala destinationer från en inbyggd karta och lägga till dem i din resväg på en gång.

6. Saambaa

Saambaa är ett socialt planeringsverktyg som låter dig skapa en plan och skicka den till dina telefonbokskontakter. Kontakter som inte har appen installerad kommer att få meddelandet via SMS. Saambaa har också händelsesupptäckt med sociala delningsfunktioner, så man kan alltid få idéer om hur och var att hänga ut.

7. Touchnote Vykort

Känna sig lite nostalgisk? Touchnote kan du skapa vykort från telefonens fotogalleri (eller till och med från dina Facebook-album) och det skickas ut som ett verkligt postkort. Tjänsten kostar $ 1, 49 per kort och leverans kan ta 1-4 dagar till USA, Storbritannien, Australien och Tyskland.

8. Kocktap

Var den bästa kocken du kan vara - åtminstone till dina gäster - med den här mycket användbara appen. Sök recept online (Epicurious, Food.com, etc.) och importera dem till din enhet för enkel hänvisning.

9. Gifted

Gifted är en att göra-lista för presentgivande. Den här appen spårar också födelsedagar och andra speciella händelser, sätter påminnelser och låter dig skanna produkt streckkoder direkt från appen. Spåra dina gåvor och undvik att missa ut på någon i din familj.

10. Toshl Finance Expense Tracker

Den här säsongen kan vara en lämplig tid för utgifter, men det betyder inte att du förlorar reda på var dina pengar går. Toshl är en högt rankad kostnadsuppföljningsapp som hjälper dig att hantera din ekonomi i ett lättanvänt och roligt gränssnitt.

Helger är roliga, men de kan vara kaotiska och stressiga också. Jag hoppas att dessa appar hjälper dig att njuta av mer och oroa dig mindre.