lär ut Photoshop - Pro Tips för att använda lager

I en tidigare berörde jag grunden för lager i Adobe Photoshop men det finns så mycket mer att prata om jag tänkte att jag skulle göra en uppföljningsstation efter att ha granskat några av de mer avancerade funktionerna. Att förstå hur Lager fungerar och att kunna manipulera dem är en viktig grund för att använda Photoshop, så om du har några frågor eller kommentarer, vänligen släpp dem nedan i kommentarerna.

Introduktion till ett låst lager

När du importerar bilder till Photoshop med File> Open kan du ha märkt att om du importerar någon vanlig JPG- eller JPEG-fil kommer du att sluta med ett enda lager som heter Bakgrund och det kommer att ha ett litet lås på sidan.

Låset betyder helt enkelt att du inte kan göra några ändringar på bilden och du måste dubbelklicka och ge ditt lager ett namn för att låsa upp det.

Kan jag låsa lager manuellt?

Jo det kan du. Om ett lager är helt olåst kan du ge det fyra typer av lås, allt för ett annat syfte.

Det första låset ( från vänster till höger ) är Lås transparent pixellås . Denna lås hindrar dig från att använda verktyg som suddgummin på det lagret. Det andra låset är Lås bild pixellås vilket förhindrar att du använder verktyg som borstverktyget eller pennverktyget. Det tredje låset är låstpositionen. Alternativet Låsposition kommer (självklart) att blockera dig från att använda flyttverktyget för att flytta ditt lager runt. Det sista låset är Lås allt lås, eller som jag gillar att kalla det hela låset - det låser ditt lager helt och gör det inte möjligt att göra några ändringar.

Vad är en lagmaske?

Lagmasken sätter helt enkelt "maskerar" din bild och visar bara de delar av bilden du väljer. Det är typiskt att ta bort en bakgrund, bara mer användbar eftersom du kan komma tillbaka till din mask senare och göra fler ändringar ( som i fallet med justeringslager ).

Vad är det bästa sättet att skapa en lagermask?

Nedan visar jag vilken metod jag föredrar för att skapa en lagmaske. Det finns andra metoder, men det här appellerar mig mest.

Välj först området, objektet eller personen i bilden som du vill fortsätta använda något valverktyg du gillar. I tidigare Photoshop -handledning visade jag hur man valde bilder, så försök en sökning om du behöver en uppdatering eller läs av den här artikeln för några alternativ.

Högerklicka och välj Fyll ...

... och klickar du bara på den lilla knappen Lägg till lager mask ...

... din bildbakgrund kommer att rensas ...

... och ditt lager kommer att se ut så här:

Du kan senare återvända till din lagmaske och redigera den lite om du inte är nöjd med slutresultatet (som nämnts ovan) men jag tror att du får poängen.

Så där har du det! Dina nu ett PRO i att förstå och använda lager! Ja, jag vet, det är aldrig så enkelt som det ser ut så snälla var noga med att träna lite och skicka dina frågor eller kommentarer här och vi kan diskutera!