Lyssna på Google Music på Windows 8 med gMusic

Windows 8 och RT har inbyggd Xbox Music-tjänsten, men vad händer om din musiksamling är på Google Music? Du kan lyssna på det via webbgränssnittet, men det är mycket lättare att ha en touch-vänlig app. gMusic är en gratis app med stöd för annonser i Windows Store som låter dig strömma och hantera din Google Music-samling.

gMusic för Windows 8 / RT

Efter installationen av gMusic-appen måste du logga in på ditt Google-konto och sedan visas din samling på startskärmen.

När du tittar på låtar kan du skapa eller ta bort spellistor och ge varje stämning ett betyg. Jag har använt den på min Surface tablett, och designen är perfekt för touch-gränssnittet.

GMusic-appen integreras med Windows 8-sökning, vilket gör det enkelt att hitta den musik du letar efter.

Den fria versionen innehåller en annons på varje skärm, men du kan uppgradera via ett inköp i app för $ 1, 99.

Om du inte laddar upp gigabyte musik när Google Music lanserades först, kom ihåg att nu använder du Skanna och matcha för att lägga till din musik mycket enklare och snabbare.

Windows Store har fått kritik eftersom det inte finns officiella appar för populära tjänster som Facebook, Twitter, YouTube och andra som har Android och iOS-versioner. Men det finns många alternativa applikationer för många av dessa tjänster. Och gMusic är bara ett exempel som du kanske hamnar i.