lär ut Photoshop - Multitouch i Photoshop

Hej groovyReaders! Idag på den här sömniga söndagen tänkte jag på det - multitouch, eller bara rör på gester, själva själva har gjort sig till våra tekniska liv och kan ses på mobila enheter, bärbara datorer, skärmar och ... Photoshop! Ja, faktiskt Photoshop stöder ett antal multitouch-gester som kan hjälpa dig att navigera lättare och snabbare än att bara använda de vanliga Photoshop-verktygen. Låt oss börja!

Du kommer behöva:

1. Adobe Photoshop CS4 / CS5

2. En multitouch-aktiverad enhet (det här kan vara var som helst från en MacBook-pekplatta, till en pekskärmsladdad Tablet eller pekskärmsdisplay )

3. Vissa fingrar ( helst din ... )

Grundläggande multitouch-gester

Zooma in / Zooma ut

Kanske vet alla detta. Knacka för att zooma är lätt att använda och fungerar som en charm i Photoshop. Ta två fingrar och flytta inåt för att zooma ut och utåt för att zooma in. Det är lika enkelt som det.

Navigera

När du har zoomat in kan du använda två fingrar ( eller tre beroende på din enhet ) för att navigera runt duken. Placera två fingrar nedåt och rör dig i riktning - horisontellt eller vertikalt. Vissa enheter stöder fri navigering, vilket betyder att du också kan gå diagonal och röra sig fritt.

Avancerade multitouch-gester

Rotera Canvas

( Obs! Den här funktionen kräver att OpenGL-teckningar ska sättas på, du kan lära dig hur du gör det med det tredje steget i den här handledningen )

Roterande är lika lätt som att ta två spridna fingrar och flytta dem i en cirkelrörelse åt vänster eller höger.

Två-fingers högerklicka

Behöver du göra en fri transform, men du vill inte nå över till tangentbordet för en Ctrl + T? Inga problem. Du kan öppna snabbmenyn var som helst du behöver den med en enda tvåfingertryck.

Gjort!

Du är klar! Observera att din multitouch-enhet kan ha mycket mer potential än dessa enkla gester. Kontrollera din bruksanvisning eller tillverkarens webbplats för att visa mer information om enhetens gester. Åh, och om du känner att du vill prova vad du kan göra med Photoshop och multitouch, kan du prova en av våra Photoshop-handledning.