Windows Live Installer Catastrophic Failure Fix

Ouch ... Det tog väldigt lång tid att räkna ut :(

Idag installerade jag en ny Microsoft LifeCam (jag tror att de kallar den.) Under alla omständigheter, när jag var installerad, ville jag leka med videokonferensen. Men innan jag kunde det berättade jag att jag behövde Windows Live Messenger. Bekvämt, när kameran var installerad, gav LifeCam 2.0-mjukvaran en länk till Windows Live Installer - WLInstaller.exe (här är det där problemet slog mig.)

När jag startade Windows Live Installer fick jag felet Meddelande:

Det uppstod ett problem med installationen. Windows Live Suite har inte installerats.

System fel detaljer

Kod: 0x8000ffff

Beskrivning: Katastrofalt misslyckande

Wow, det låter inte bra alls. Hmm, jag undrar vad problemet är?

Efter 30-40 minuters röstning började det äntligen mig att jag har Windows Live BETA för Windows Live Writer installerad på denna XP-box. Jag bekräftade detta genom att titta på min kontrollpanel.

Jag bekräftade min misstanke efter att ha gjort en del testning. Det enda sättet att få Windows Live Messenger installerat är att ta tag i BETA-kopian av Windows Installer. Lyckligtvis var det inte svårt att hitta.

I efterhand hade det varit trevligt för MSFT att ge mig ett felmeddelande med lite mer info. Jag frågar inte för mycket. Kanske en enkel "Beta Installation av Windows Live Upptäckt, kan inte fortsätta installationen." Frågar jag för mycket?

Förhoppningsvis hjälper detta ut några få läsare som löser samma problem.