Windows 10 Tips: Slå på "Hey Cortana" -funktionen På eller Av

Microsofts digitala assistent, Cortana, visas först på Windows Phone 8.1 och har migrerats till Windows 10. Med "Hey Cortana" -funktionen kan du aktivera den digitala assistenten med röst och använda den. Så här aktiverar du den här funktionen eller stänger av den om du inte behöver den när du behöver den.

Jag gillar att använda funktionen "Hej Cortana" eftersom den alltid lyssnar och gör det enkelt att starta program, inställningar, skapa möten och påminnelser ... etc. Om jag använder min bärbara dator medan jag lyssnar på podcaster, musik eller tittar på Netflix, kan ibland Cortana starta och börja starta saker - vilket kan vara irriterande.

Vänd Windows 10 "Hey Cortana" På eller Av

Det är faktiskt inte aktiverat som standard, så om du vill använda den måste du sätta på den först. För att göra det, öppna Cortana och välj ikonen Notebook på höger sida och sedan Inställningar.

Därefter bläddra ner lite och hitta omkopplaren för att slå "Hey Cortana" på eller av efter behov. Cortana arbetar fortfarande med röstaktiveringen, du behöver bara skriva in dina frågor.

Det är också värt att notera att om du är på en bärbar dator eller surfplatta och batteriet är lågt, stängs av det kan spara lite juice.

Alla digitala assistenter verkar ha problem att aktivera på grund av bakgrundsbrus. Från Google Nu till Siri och även Alexa på Amazon Echo är skyldig. Så om du har en av de digitala assistenterna på din telefon eller andra enheter vill du byta funktionen "alltid lyssna" på dem.

Vi har inte ens rört ytan på vad Cortana kan göra, men om du är orolig för sekretess, visade vi dig hur du raderar ditt sökinnehåll från Cortanas databas. Vi kommer att ha en komplett guide om hur du installerar och använder den snart.

Men om du bara har börjat med Cortana i Windows 10, bör det ta hand om minst en sak som kan irritera dig först.

Vad tar du på Cortana, och mer specifikt "Hey Cortana" -funktionen? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.