Amazon: tillkännager tre nya Kindle-läsare med ny $ 199 Kindle Fire Color Tablet BREAKING

New York: Amazon CEO Jeff Bezos meddelade i morgon i New York tre nya Kindle-läsare - allt mindre, lättare och billigare än de tidigare tillgängliga - två med touchtech och en med 3G-anslutning.

Alla tre Kindle-läsare tillkännagav att använda e-bläck (svart och vitt) för läsaren. Modellerna går ner enligt följande, enligt Amazonas VD Bezos, som talar idag vid avtäckningen här i NYC.

Den $ 79 Kindle läsaren är tillgänglig nu och väger under 6 oz och körs ganska snabbare än andra Kindle modeller, execs sagt idag. Dess läsbarhet är förbättrad och det är klart läsbar i starkt ljus, sa han. GroovyReview-lagmedlemmar kommer att titta närmare på det här snart. Den är tillgänglig nu som den senaste uppgraderingen i Amazons nuvarande Kindle-linje.

Nu är det här där saker blir intressanta.

- $ 99 Kindle Touch är ett nytt tillskott från Amazon. Det är bara Wi-Fi, lagrar tusentals böcker lokalt och på molnet (gratis molntjänst för Amazon-innehåll). Amazon hävdar betydligt längre batterilivslängd för den här enheten, tillgänglig för förbeställning via Amazon nu och planeras att levereras 21 november. Den pekskärmen använder inte den typiska kapacitiva tekniken som är så vanlig för att röra enheter. Snarare använder den sensorer. Enheten stöder Amazons röntgen, vilket gör det möjligt för kunder att utforska via Shalfari och Wikipedia och andra betyder toppen detaljer om böcker som de är intresserade av. Vårt GroovyReview-team kommer att ta en djup titt på dessa och alla nya funktioner i dessa enheter.

- $ 149 Kindle Touch 3G innehåller 3G-support Det betyder att det är kontraktfritt och du behöver inte oroa dig för hotspots. Det är en lättnad. Och det är gratis. Amazon är foten räkningen för denna gratis 3G-anslutning. Finns även för förbeställning idag, den skickas 21 november och kommer endast vara USA för tillfället.

Bezos berättade för reportrar här att alla tre nya Kindles har direkt tillgång till Kindle Store - eller kunder kan använda enheterna för att låna böcker från biblioteket. Intressant har Amazon tagit en sida ur Apples bok - som förväntat, om du någonsin har köpt någonting från Amazon, använd bara ditt vanliga användarnamn och lösenord. Detta gör dem självklara små shoppingtabletter, precis som Apple App Store använde kundinformation från iTunes för att göra det enkelt att registrera och köpa.

Titta på detta utrymme - vi kommer snart att lista ut specs och specialerbjudanden.