Windows 10 Tips: Hitta kontrollpanelen och andra kända Windows 7-verktyg

Windows 10-gränssnittet, medan det är ganska intuitivt, tar lite att bli van vid om du kommer från Windows 7. Du kan ha svårt att hitta de inställningar eller funktioner som du behöver för att anpassa Windows till hur du vill.

Det coola är att den bekanta kontrollpanelen och andra traditionella administrativa verktyg fortfarande är tillgängliga, och de är lätta att hitta.

Kända hjälpprogram i Windows 10 via dold snabbåtkomstmeny

Om du var Windows 8.1-användare, borde du redan vara bekant med vad vi kallade Power User-menyn (kallas verkligen snabbmenyn). För att komma åt det i Windows 10, högerklickar du bara på Start-knappen och du får se en meny med många av de inbyggda inbyggda verktygen du använde i Windows 7 - inklusive kontrollpanelen .

Eller om du är mer av en Keyboard-Kung Fu-utövare, kan du använda nyckeln combo: Windows Key + X för att ta upp den.

Medan du kan komma åt många av dessa funktioner genom att gå igenom den nya Inställningar-appen i Windows 10, kommer dessa kända verktyg till nytta tills du blir acklimatiserad till det nya operativsystemet.

Alla dessa är öppna på skrivbordet som du brukar, och inte i en Universal-app som du inte känner till. I exemplet nedan lanserade jag Kontrollpanelen, Kommandotolken och Enhetshanteraren. Och om du undrar - ja, alla arbetar fortfarande som de gjorde tidigare.

Det är förmodligen säkert att anta att en hel del funktioner i äldre stil kommer att ersättas vid någon tidpunkt i framtiden. Men det är trevligt att se några bekanta vänner som du brukar hjälpa till att göra det lättare att komma runt.

Observera att den här menyn också ger ett annat sätt att slå ner ditt system också. Och om du vill sätta datorn i viloläge, kolla in artikeln: Så här aktiverar du viloläge i Windows 10.