Windows 10: Skriv ett skrivbord eller starta genväg för Windows Update

Windows 10 uppdateringar rullar ut oftare än tidigare versioner av operativsystemet och laddar ner och installeras automatiskt som standard. Om du är en entusiast eller en del av Windows Insider-programmet är du dock mer benägen att söka efter uppdateringar manuellt.

Till exempel släppte Microsoft den senaste veckan - Windows 10 Preview Build 10565.

Så här gör du åtgärden enklare genom att skapa en genväg på Start-menyn eller på skrivbordet.

Pin Windows Update till Start

Pinning Windows Update för att starta är okomplicerat. Gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet och högerklicka på Windows Update och Pin till Start.

Öppna sedan Start-menyn, bläddra ner för att hitta Windows Update-plattan, ändra storlek på den, flytta den till en grupp eller organisera den som fungerar bäst för dig.

Skapa Windows Update Shortcut på Windows 10

Pinning Windows Update till Start gör det bara. Du kan inte stifta den på skrivbordet efter att du har lagt den i Start-menyn. För att göra det måste du bli lite geekier. Högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och välj Ny> Genväg .

Guiden Creat Shortcut kommer upp. Ange sedan följande universella resursidentifierare (URI) i platsfältet och klicka på Nästa:

ms-settings: Windows

I nästa fält ge genväg ett namn ... "Windows Update" verkar lämpligt och klicka på Slutför.

Det kommer att skapa genvägen du behöver öppna Windows Update-sidan direkt. Självklart kommer genvägsikonen vara blank och intetsägande. För att ge det ett trevligare utseende, högerklicka på det och välj Egenskaper.

Välj ikonen du vill använda. Endera ingår i Windows som standard eller en ikon som du har laddat ner.

Det är allt! Du har nu din genväg för lättare åtkomst till Windows Update.

Mer om Windows-uppdateringar

Tala om Windows-uppdateringar i Windows 10, bör du veta att den har en inbyggd funktion som kallas Windows Update Delivery Optimization (WUDO). WUDO är en P2P-delningsmodell som låter dig dela bitar av uppdateringar mellan Windows 10-enheter i ditt nätverk. Men det kommer också att dela med andra slumpmässiga enheter på internet.

Om du inte gillar tanken på att använda din bandbredd för att hjälpa slumpmässiga datorer för att få uppdateringar snabbare, läs vår artikel om hur du slutar Windows 10 dela dina Windows-uppdateringar till andra enheter online.

Har fortfarande inte uppgraderat Windows 7 till Windows 10, men vill ändå ha snabb uppdatering? Läs vår artikel om hur du stifter Windows Update-ikonen till Verktygsfältet i Windows 7.

Om du kör en äldre version av Windows och har problem med att få ditt operativsystem att uppdateras, kan du också kolla in vår artikel: Så här fixar du Windows-uppdateringar som inte fungerar.