Windows 10 Launch Date är 29 juli, Boka din gratis kopia

Microsoft i morgon meddelade att Windows 10 har ett officiellt lanseringsdatum den 29 juli 2015. Det är bara några veckor bort och för att alla som kör Windows 7 eller 8.1 nu får den kostnadsfria uppgraderingen så fort, startade företaget utrullning av ett mjukvarubaserat bokningssystem.

Cortana tillkännager Windows 10 Launch Date

Microsoft har Cortana, som är den bästa naturliga låta Cortana-röst som jag har hört på någon av mina enheter, meddelar nyheterna, som du kan kolla nedan:

">

Reserv gratis Windows 10 Upgrade

Microsoft kommer att driva nuvarande Windows 7 och 8.1 användare svårt för att få den fria Windows 10-uppgraderingen. Och igår kväll började användarna att märka en Windows 10-reservationsapp på sina system.

Om du inte har märkt det ännu tittar du i systemfältet och du bör se en Windows-flaggikon som visas nedan.

Om du klickar på det startar du "Get Windows 10" -appen och du behöver bara följa guiden, och det kommer att förbereda ditt system för uppgraderingen när det är klart att installera den 29 juli.

Det kommer att be om din e-postadress om du vill få en bekräftelse, men du kan helt hoppa över det här steget också.

Irriterande, denna ikon stannar i systemfältet även om du reserverar uppgraderingen. För att bli av med det, öppna Program och funktioner> Visa installerade uppdateringar och avinstallera KB3035583 . Det enklaste sättet att hitta det är att använda sökrutan som visas nedan. Du måste starta om datorn efter avinstallation av uppdateringen.

Naturligtvis behöver erfarna kraftanvändare som planerar att uppdatera eller göra en ren installation på dag ett inte denna reservapplikation. Men Microsoft driver verkligen för de genomsnittliga användarna där ute för att uppgradera så snart som möjligt. Uppgraderingen kommer att vara gratis för alla Windows 7 och 8.1 användare för det första året.

Så nu när vi känner till det officiella lanseringsdatumet, vad är ditt tag? Planerar du att uppgradera direkt, köper den nya datorn eller gör en ren installation? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.

Vi vet också att du har frågor om denna uppgradering, och vi fortsätter att uppdatera vår artikel: Din Windows 10-frågor Besvaras när vi lär oss mer från företaget.