Vilken färg iPad är rätt för dig?

Så du har fått allt ut. Du har bestämt dig för Air eller Mini, Cellular eller WiFi, och hur mycket lagring som ska hämtas. Det lämnar en sista sak: Färg. Det kan tyckas som en trivial sak, men det kan vara mer att tänka på när man fattar detta beslut.

iPad Air och iPad mini med näthinnan visas båda i Apples nya färger: Space Grey (aka black) och Silver (aka white). När du väljer färgen för en iPad är det viktigt att tänka på vad du för det mesta ska använda den till. Om du planerar att använda den för att titta på tv-serier och filmer, kommer det förmodligen att vara mer meningsfullt att få Space Grey. När allt kommer omkring ser du inte många TV-apparater med ljusa vita gränser runt dem. Svart blandar sig med de svarta staplarna på widescreen HD-video. Det gör gränserna för iPad osynliga och verkar faktiskt att videon blir större.

Anledningen till att vit ser obekvämt ut med video på en iPad, tror jag, har mer att göra med bildförhållande. Den vita gränsen betonar bara det faktum att du tittar på en 16: 9-video på en 4: 3-skärm. För att se vad jag menar, försök dubbelklicka på videon som spelas så att den fyller hela skärmen. Plötsligt är den vita gränsen inte lika störande, eftersom bildformatets proportioner matchar skärmen.

Om du för det mesta ska läsa och surfa på webben, kan Silver vara mer meningsfullt eftersom det vita ger illusionen att sidan sträcker sig bortom skärmen. Apples IOS 7 skulle kunna svänga beslutet mer också. Operativsystemets vidhållande och ren användning av vit verkar vara utformad speciellt för vita enheter. Faktum är att om du tittar på Apples hemsida är de flesta iPhones och iPads som visas är vita. Det är uppenbart att Sir Jony Ives vision gynnar vit över svart när det gäller Apples hårdvara och mjukvara. Detta kan räcka för att du vill välja vit, eftersom det mesta av operativsystemet består av ljusare färger.

I slutändan kommer det ner till personliga preferenser. Det är alltid en bra idé att gå till en Apple Store och kolla in dem personligen först. Om den ena eller den andra verkligen "dyker upp", gå med den instinkten. Om du fortfarande inte är säker när du tittar på dem, är det säkrare valet Space Grey. Om du är något som jag ser du att den vita ramen runt widescreen-video är mer distraherande än en svart ram runt ljusare innehåll. Chansen är att om du har gjort det så långt in i den här artikeln och fortfarande inte har bestämt dig, blir du lyckligare med den mer dämpade Space Grey. Men om du är van vid vita enheter kan Silver vara en naturlig passform.

Att äga en vit iPhone kanske inte betyder att du blir glad med samma färg iPad. IPhone används inte vanligtvis för att luta sig tillbaka och titta på mycket längre shows eller filmer. Det är också ett 16: 9 bildförhållande, vilket betyder att det inte kommer att finnas samma svarta rader som visas på en iPad. Jag tyckte också att jag verkligen liknade utseendet på Space Grey iPad, men jag bryr mig inte så mycket om iPhone 5S. Jag chocker det här upp till iPhone 2-tonen - det svarta glaset på toppen och botten kolliderar för mycket med ljusare färggrå anodiserad aluminium. IPad har inte samma skillnad.

I slutet av dagen är den goda nyheten om du går med Space Grey eller Silver, det är fortfarande en iPad. Och om du tycker att du är missnöjd med beslutet, ger Apple Store 15 dagar att ändra dig och ta tillbaka det för att byta ut det för den andra färgen.