Varning: Apple iPad Smart Cover LivingSocial Deal är förmodligen inte en bra affär

Min fru kom till mig i morse och frågade mig om denna LivingSocial-affär för en iPad "smart cover" för $ 15 var en slags bluff. Det är inte oerhört för bargainsäljare att sälja mindre än äkta knockoffs från Apple iPad Smart Cover för priserna så låga. Dessa generiska iPad-täcker brukar dock sakna den genuina artikeln, antingen i form eller funktionalitet. Jag bestämde mig för att slita ut denna affär från Apple Depot lite, och min första misstanke är att det här inte är en bra affär. Läs vidare av mina skäl.

1. Det står nej där beskrivningen att det är en äkta Apple iPad Smart Cover

Även om beskrivningen säger "ett magnetiskt smart skydd för iPad 2, 3 eller 4" lämnar det påfallande "smart cover" små bokstäver. Hm. Tycker du inte om ett fall var en äkta Apple-produkt för den djupa rabatten skulle det vara värt att nämna i beskrivningen?

2. 81% rabatt på $ 40 är inte $ 15

Living Socialkupongen påstår sig vara en 81% rabatt. Den äkta Apple iPad Smart Cover kostar ungefär $ 40. 81% rabatt på $ 40 är $ 7, 60 . Inte $ 15.

Så, vänta, hur gör det 81% rabatt? Om du går till AppleDepot.ca kan du hitta ett magnetiskt smart cover till salu för 89.99 USD.

81% av $ 90 är ... $ 17.10. Vilket är mycket närmare $ 15.

Så det är otroligt troligt att denna kupong är för den produkten. Vilket är dubbelt så dyrt som ett äkta Apple iPad Smart Cover. Konstigt, konstigt, konstigt.

3. Du kan inte köpa något på AppleDepot.ca

AppleDepot.ca, som liknar namnet på några andra etablerade webbbutiker, har massor av produkter listade, men inga recensioner och inget sätt att köpa någon av dem. Gå försök just nu. För till AppleDepot.ca och se om du kan hitta en "buy this" -knapp eller en kundvagn eller något liknande. Det finns ingen. Allt du behöver är en länk för att ansluta din Living Social voucher.

Tja, okej, kanske är de slutsålda? Låt oss titta på en annan produkt, som denna $ 49.99 USB-billaddare (vilket är ett löjligt pris).

Jo, ingen köpknapp, men ja, det verkar som om de har 20 000 av dessa varor i lager. Jag förklarar att fishier än färdigförpackad bensinstation sushi.

4. AppleDepot.ca är en ny och mystisk webbplats.

AppleDepot har en ganska generisk Om oss-sida, men det ökar några flaggor.

Whois rekord säger att AppleDepot.ca var registrerat i november 2011. Odd, för en webbplats som hävdar att ha varit i affärer sedan 2001.

Vad har Alexa att säga om AppleDepot.ca? Inte mycket. Det finns 19 backlinks, och de är alla affärsbloggar, förmodligen relaterade till Living Social-affären.

Slutsats

Baserat på ovanstående anser jag att det är rimligt att säga följande:

  • Ovanstående Living Social-avtalet är inte ett äkta Apple iPad Smart Cover.
  • Living Social-avtalet är en kupong för en tredje part som säljer en mycket överprissatt Apple iPad Smart Cover knockoff.
  • AppleDepot.ca har ingen tydlig rekord av ansvarsfullhet och verkar vara antingen en front utan någon riktig inventering (annat än knockoff iPad-omslaget) eller ett allvarligt brutet kundvagnssystem.

Min teori är att AppleDepot.ca skapades enbart för att hacka dessa knockoff iPad täcker och det är allt de har till försäljning. Jag ska berätta för min fru att inte köpa den.

Skulle du köpa detta iPad-fodral, eller ett annat generiskt iPad-skydd? Låt oss veta i kommentarerna.