Använda Amazons Kindle Fire HDX och Fire TV tillsammans

Kindle Fire HDX är den nyaste modellen av Kindle Fire tablett från Amazon. Företaget släppte också nyligen sin streaming set-top box kallad Fire TV. En av de snygga funktionerna har den möjligheten att visa spegling. Det fungerar på samma sätt som Apples AirPlay-teknik, där du speglar din skärm från iPad till Apple TV.

Display Mirroring låter dig strömma Kindle-skärmen och ljudet till en annan skärm. Endast ett fåtal modeller av smarta TV-apparater och andra enheter stöder den här funktionen. En av de stödda enheterna är Amazonas Fire TV. här är hur du använder den.

Spegla Amazonas Kindle Fire HDX till Fire TV

För att spegla skärmen till Fire TV eller annan enhet som stöds, gå till Inställningar> Display> Ljud> Visa spegling . Kindle börjar söka efter kompatibla enheter. I det här exemplet hittade jag min Fire TV - tryck på den.

Då ser du att det är anslutet och på din TV kommer det att säga att det förbereder sig för anslutningen. Första gången jag försökte detta tog det ungefär 15 sekunder. Då visas din Fire HDX-skärm på storskärmen.

Det här är en bra lösning om du tittar på innehåll som sparas lokalt på din Kindle Fire eller en speciell liveprestation online. En annan sak att nämna är att du kommer att kunna använda underhållningsprogram som inte ingår i Fire TV-rutan.

Den andra skärmupplevelsen

Medan du tittar på filmer och tv-program på Fire TV kan du använda Fire HD eller HDX som en andra skärmupplevelse. När du tittar på en film ser du IMDB-information om varje scen i fliken på surfplattan. Det kommer att visa information om varje skådespelare, och det innehåller intressant trivia om filmen också. Det andra du kan göra är att styra uppspelning från tabletten.

För att aktivera denna erfarenhet, gå till din Fire TV på Inställningar> Andra skärm och se till att den är påslagen.

Börja titta på filmen, och den så kallade andra skärmupplevelsen börjar. I skärmdump nedan tittar jag på Marvel's The Avengers, och som du kan se finns det flera kategorier av information som du kan samla in från.

För närvarande fungerar det bara med filmer och tv-program som kommer från Amazon. Det finns inget stöd för detta om du tittar på Netflix eller Hulu Plus.

Slutgiltiga tankar

Självklart behöver du bo i Amazonuniversumet för att allt ska fungera korrekt. Men om du tänker på det, är det inte annorlunda än att leva i Apples universum med en iPad, Mac och Apple TV. Det bästa är att Amazonas ekosystem är mycket billigare.

Kindle Fire HDX börjar på $ 229 och Fire TV är för närvarande $ 99.

Jämfört med en iPad mini med näthinnan som börjar på $ 399 och Apple TV 3 är $ 99.