Använd Alexa Voice Control med Amazon Prime Photos på Fire TV

Amazon i veckan lade till Alexa-support för Prime Photos on Fire TV. Du kommer att kunna hitta bilder genom att använda röstkommandon med den digitala assistenten. På så sätt kan du lättare hitta och visa bilder på storskärmen utan att behöva gräva manuellt för dem.

Alexa Support för Prime Photos på Fire TV

Eftersom Prime Photos-appen är förinstallerad på Amazon-enheter, finns det inte mycket du behöver göra för att dra nytta av den här nya upplevelsen. För att starta appen är allt du behöver göra, säger "Alexa, visa mina bilder" till din Fire TV, Fire TV Stick eller till och med Echo Show. Dina bilder kommer upp på din TV och därifrån kan du manuellt bläddra igenom dem med din fjärrkontroll, eller ännu bättre, använd ytterligare röstkommandon för Alexa.

Du kan fråga Alexa för att visa dina foton från olika album ("Alexa, visa mitt bröllopsfotoalbum"), foton från ett visst datum, en viss plats eller specifika objekt. Mobilappen har en ansiktsigenkänningsfunktion som hittar bilder av samma person i hela ditt fotobibliotek och grupperar dem ihop. Det betyder att du kan fråga Alexa för att visa bilder av specifika familjemedlemmar eller vänner.

En annan intressant fördel med Prime Photos är en funktion som heter Family Vault. Det låter upp till fem familjemedlemmar ladda upp bilder till ett album som alla kan komma åt. Då säger du bara, "Alexa, visa familjen valv bilder" och det kommer att komma upp och du kan till och med tala om Alexa för att spela ett bildspel av ett album.

Om du har Echo Show kan du visa ditt fotobibliotek där också. Eller du kan få den att ta en bild. Bara säga, "Alexa, ta ett foto." Det finns många kommandon som du kan ge Alexa för att visa dina foton och du kan läsa mer på Amazons sida.

Naturligtvis, för att använda denna nya Alexa-förmåga behöver du vara en Amazon Prime-medlem som är $ 99 / år efter en gratis 30-dagars prov. Ändå behöver du fortfarande ladda upp dina foton själv från din telefon eller dator, medan det här gör att du får en bättre bildvisningsupplevelse. Det finns bara några saker Alexa kan inte göra ... än.

Om du är Amazon Prime medlem och använd den här nya funktionen lämna en kommentar nedan och låt oss veta hur du gillar det.