Twitter Update möjliggör inbyggda fotofilter

Den senaste Twitter-Instagram som faller ut verkar nu bli riktigare när Twitter uppdaterar sina iPhone- och Android-appar med inbyggda fotoredigeringsfunktioner. Uppdateringen, som meddelades på Twitters webbplats, innehåller åtta fotofilter, fågelperspektiv, beskärning och zoomning och automatisk förbättringsläge. Dessa funktioner drivs av Aviary, tillverkarna av högt rankade mobila och online fotoredigeringsappar.

Med tanke på Instagram-bilder visas inte i Twitter-tidslinjer, det verkar vara en snabb lösning - och möjligen en permanent, beroende på hur bra dessa filter är.

Jag måste göra några test för att ta reda på vad jag tycker, personligen, men det verkar vara ett enklare och snabbare sätt att dela bilder direkt från Twitter-appen med filterapplikationer. Under tiden är det här en videohandledning om hur du använder de nya funktionerna för fotoredigering i den nya Twitter:

">

Uppdateringen verkar blanda bra med Twitters tidigare gränssnitt, och ändrar inte riktigt hur bilder laddas upp, bara lägger till en extra knapp för fotoredigering. Användarkontrollerna är också ganska intuitiva.

Har du uppdaterat Twitter för din smarta telefon än? Om inte, kan du gå över här och få det gjort.