Twitter Rolling Out Kontoarkiv Hämta funktion

Twitter håller sitt ord i att erbjuda sina användare (om än en liten del av dem hittills) en funktion som låter dem ladda ner ett fullständigt arkiv av sina tweets.

Funktionen är endast tillgänglig för en liten delmängd av Twitter-användare, enligt The Guardian. Med en talesman för företaget förväntar vi oss att den nya funktionen rullas ut till många fler konton under den kommande veckan.

Enligt ett antal rapporter kommer den att ligga längst ner på din Twitter-inställningssida. Om det är tillgängligt på ditt konto borde det finnas en "Din Twitter Arkiv" sektion, så att du kan ladda ner alla dina tweets. När du klickar på det får du veta att en länk kommer att skickas till var du kan klicka och ladda ner ditt Twitter-arkiv.

Arkivfilen kommer att vara en .zip-fil som innehåller alla dina tweets i ett .csv-kalkylblad och som en .json-fil. Den innehåller även platsdata (i .json-filen). Funktionen är ännu inte tillgänglig på mitt konto, tyvärr, om du kontrollerar ditt konto och funktionen är aktiverad, var god och låt oss veta vad du tycker och hur det fungerar i kommentarerna.

Jag är väldigt mycket glad över den nya funktionen. Det kommer att vara mycket användbart när du säkerhetskopierar ditt konto, speciellt om du vill avsluta Twitter-tjänsten genom att radera ditt konto. Både Facebook och Google har en liknande tjänst, så det är trevligt att se Twitter stärka och ge mer kontroll till användarna av tjänsten.