Så här håller du din Facebook-upplevelse Postiv och säker

Facebook är en plats där du ansluter till vänner och delar upp erfarenheter. Ideellt är din Facebook-upplevelse positiv, säker och välkomnande. I verkligheten är det ofta inte. Som de många polariserande mediehändelserna har detta år visat oss; det finns många möjligheter till diskord och oönskade innehåll för att komma in i din newsfeed.

Medan Facebook nyligen har fångat betydande flak för att inte vara bättre förvaltare av sannheten och lämpligheten av innehållet som dyker upp i newsfeeds, är det viktigt att komma ihåg att du som användare spelar en roll för att forma samhället. Facebook ger dig verktyg för att kurera och styra din upplevelse. Om det finns saker du inte gillar att se på Facebook har du alternativ, oavsett om det innebär att gömma vissa typer av inlägg, hantera dina relationer eller hjälpa Facebook flagga och ta bort olämpligt innehåll.

Om du aldrig har använt dessa alternativ tidigare är det värt ett försök. Tänk på din sociala medier borgerliga plikt. Dina andra valmöjligheter: Passivt uthärda din häftiga newsfeed eller logga ut för gott. Eftersom Facebook fortfarande är ett bra sätt att hålla kontakten med familj, vänner och potentiella kunder kanske du vill försöka få en mer måttlig inställning. Vi visar dig hur.

En snabb anteckning: Facebook ändrar ofta alternativ, så dina alternativ kan vara formulerade annorlunda.

Dominera Drop Down Triangle

Nedre triangeln är första platsen för att få kontroll över din upplevelse. Varje inlägg har en av dessa trianglar på dem. Det är där du tar hand om både nyheterna och dina vänner.

Dölj inlägget

Om du vill knyta till Facebooks algoritmkontroll använder du alternativet Dölj post . Detta låter dig fortfarande se inlägg från den personen, men de kommer inte att dyka upp så ofta. Med det här alternativet kan du förbli vänner med dem utan att helt ignorera dem. Det här alternativet fungerar bäst om du brukar visa Top Stories snarare än Senaste .

Sluta följa ...

Att följa någon är densamma som "låt oss sluta se varandra men vara vänner." Du kommer att hålla kontakten med personen på Facebook. Du kan meddela och se saker de delar med dig i sin tidslinje. Deras inlägg kommer inte dyka upp på din tidslinje. Under de senaste veckorna räddade detta alternativ min sanity. När dagens problem har gått, kan jag alltid följa dem igen. Allt jag behöver göra är att gå till deras Facebook-sida och klicka på knappen Följ och ditt förhållande återställs.

Göm allt från …

Mitt problem med Facebook ibland är överskridande. Inte överskridandet av personuppgifter, men överskridande länkar. Din vän känner sig skyldig att dela in inlägg från andra sidor. De vill att du ska veta alla nyheter och analys du kanske saknar! Det här alternativet fungerar bäst när en vän brukar dela från en källa. Du vet vad jag pratar om: "Om jag ser ett nytt inlägg från (källa) svär jag att jag ska skrika."

Stäng av meddelanden för det här inlägget

Ibland lägger du upp något på en tråd och blir förlovad i en debatt. Du börjar svara varje gång du får det där. När debatten slutar bli rolig, är det dags att sluta engagera sig. Då får du det där och blir dras tillbaka. Ugh. Bara sluta. Klicka på triangeln på posten och stäng av meddelanden. Du behöver inte svara på alla kommentarer. Om du stänger av meddelanden kan du bestämma när du ska svara.

Radera kommentarer

Om du lägger på något på din tidslinje, behåller du kontrollen över inlägget. Det är ditt inlägg, dina regler. Medan du inte kan redigera någons kommentar kan du ta bort den. När du är på den kommentaren klickar du bara på X i det övre högra hörnet och du får se Ta bort det här . Facebook tar sedan bort kommentaren. Om du gör det kommer inte vännen att bli underrättad, men de kommer ta reda på att du raderade kommentaren. Om någon svarade på den vänens kommentar, tar Facebook bort dem också. Jag föreslår att man undviker detta alternativ när det är möjligt. Din vän lade upp kommentaren av en anledning, så de kommer nog inte att vilja att du raderar den. Vanligtvis när jag tar bort en kommentar, två fler spring upp. Jag tar bara bort en kommentar när jag har varnat folk på förhand. Jag kan påminna människor om att jag vill att samtalet ska vara civil eller faktiskt. Att ta bort saker du inte gillar är inte i Facebook-andan. Den åtgärden kan skada ditt förhållande med dina vänner. Prova några av de alternativ som nämns tidigare först.

Rapporterande inlägg eller kommentarer

Precis som andra politiska och sociala problem skiljer sig människor från "tappning" till Facebook om ett inlägg. Jag ser inga problem med att rapportera ett inlägg. Facebook är ett community och en online-plattform. Facebook skapade regler för att hålla upplevelsen säker och juridisk. Om inte personen gör något som skulle bryta mot en offline lag, gör det inte mycket offline att rapportera ett inlägg. Om du aldrig rapporterat ett inlägg, så här gör du det och de allmänna konsekvenserna.

Dölj detta

För kommentarer börjar processen med Hide this . Jag tror att Facebook börjar här, för ibland gillar du bara inte en kommentar. Det strider inte mot reglerna. det stör dig bara. Att välja att dölja detta håller personens kommentar, men du kommer inte se den. När du har klickat på Dölj det här kan Facebook ge dig din väns feedback eller rapportera inlägget. Jag använder inte återkopplingsalternativet eftersom jag bara kan skicka personen ett meddelande. Om jag gömmer kommentaren är målet att fortsätta posten och undvika ett uttalande. Nästa alternativ är Rapport.

Rapportera eller rapportera inlägg

Om du tror att ett inlägg är otillräckligt kan rapporteringsalternativet du varna Facebook om problemet. Om du är i en grupp ger Facebook dig möjlighet att rapportera till administratör . Om du rapporterar inlägget till admin kan de få veta ett inlägg eller en kommentar kan bryta mot en intern regel. Admin kan ta bort posten eller förbjuda medlemmen.

Du behöver inte vara i samtalet för att rapportera ett inlägg. Du kanske läser en väns tidslinje. Då ser du ett inlägg som bryter mot reglerna. Om det händer kan du få Facebook involverad utan någon parts samtycke. Denna nyans kan du skydda dina vänner innan de ens ser posten.

Oavsett vilket alternativ du väljer, måste du gå igenom ett sista steg för att skicka in till Facebook för granskning. Om du bara klickar på rapportpost får du inte Facebook. Du går igenom menyerna och får ett sista alternativ för att rapportera det. Du kan även ändra ditt sinne senare och ångra rapporteringen. Din rapportering är anonym, men Facebook-medlemmar kan anta att du rapporterade det. En gång rapporterade en vän ett inlägg som attackerade mig. Den ursprungliga affischen antog att det var jag och fortsatte hoten offline.

Den verkliga rapporteringsalternativet: Jag tycker att det inte borde vara på Facebook

Du har två andra alternativ att rapportera inlägg: Det är irriterande eller inte intressant, och det är spam . Att rapportera ett irriterande inlägg ger dig de flesta av alternativen som vi nämnde ovan som att gömma inlägget eller meddela författaren. Facebook blir inte involverad. Att flagga ett inlägg som spam är reserverat för situationer där ett konto hackas eller en vän är inblandad i en bluff. Facebook kommer inte att bli involverad om personen bara delar för många inlägg. Jag har aldrig sett Facebook ta bort ett legitimt men kontroversiellt inlägg i spam kategorin.

När du flagga tycker jag att det inte borde vara på Facebook ; De ger dig några alternativ att beskriva vad som är fel. Om du markerar posten som Det är oförskämt, vulgärt eller använder dåligt språk som är detsamma som att flagga det irriterande eller inte intressant . Facebook kommer inte att bli involverad. Rapportering låter dig gömma inlägget eller kontrollera ditt förhållande till affischen.

Det är sexuellt explicit

Facebooks politik på nakenhet är inte exakt cut-and-dried. Det vill säga det är begränsat, men inte helt förbjudet. Facebook försöker blockera instanser där nakenheten är blatant offensiv eller sexuellt uttrycklig. De tar inte bort bilder av amning, mastektomärrör etc. De får inte heller ta bort konst som innehåller nakenhet eller inlägg som innehåller sexuellt explicit innehåll eller nakenhet om det är för pedagogiska, satiriska eller humoristiska ändamål. En bra tumregel: om det stör dig, rapportera det. Facebook kommer att vara domare om huruvida det bryter mot gemenskapens normer. Och rapportering är anonym, så det finns inte mycket att förlora - om inget annat ger du Facebook en annan datapunkt för att hjälpa dem att bestämma.

Det är trakasserier eller hattal

När du har valt det här alternativet kan du välja vilken typ av trakasserier eller hattal det är. Oavsett vilket alternativ du väljer får du chansen att skicka in den till Facebook för granskning.

Det är hotande, våldsamt eller självmord

Efter att ha valt denna typ av inlägg, frågar Facebook dig då för några fler detaljer.

Varje inlägg resulterar i samma alternativ att rapportera det till Facebook förvänta sig för självskada eller självmord. I denna typ av rapport lägger Facebook till alternativ att erbjuda hjälp eller support, nå ut till en vän, lära dig hur man pratar med (vän) om detta . Jag har aldrig rapporterat den här typen av inlägg. Jag reste alltid ut till en vän via telefon först. Om du inte känner personen kan du få kontakt med en av de ursprungliga affischens vänner för att få tillgång till alternativet Reach out to a friend .

Något annat

Det här är en konstig kategori som kombinerar två slumpmässiga alternativ. För jag tror att det är en obehörig användning av min immateriella äganderätt, kommer Facebook inte att vidta några direkta åtgärder. De ska ge dig förslag på hur du får sakerna på Facebook. Det gjorde jag en gång när någon använde min företagslogotyp och det var inte kul. Jag var tvungen att lägga in en massa juridiska pappersarbete, och det gick ingenstans.

Den beskriver hur man köper eller säljer droger, pistoler eller vuxna produkter ger dig sedan möjlighet att skicka in.

Vad händer efter att du rapporterar ett inlägg eller en kommentar?

Granskar inlägget

När du skickat det till Facebook bestämmer du om det bryter mot gemenskapens standarder. Facebook erbjuder att kontrollera statusen i din supportinmatning. Jag stör inte kontrollen där. Facebook ger dig inte en tidslinje eller en lägesrapport. När de granskar det och fattar ett beslut kommer de att meddela dig från din meddelandemeny. Svaret är vanligtvis några timmar senare.

Tack för din feedback = Ingen åtgärd

Om Facebook bestämmer sig för att inte agera, kommer de att berätta för dig. De kommer inte att förklara varför. De kommer bara att meddela dig att det inte bryter mot våra gemenskapsstandarder . Ett tips är om du inte gillar svaret, kan du skicka din begäran igen.

Vi tog bort kommentaren

Facebook bestämde att det kränkt gemenskapens standarder och tog bort inlägget. De kommer påminna dig igen det var anonymt. Jag påminner dig igen om medlemmen är ledig att konstatera att det var du.

Konsekvenser för medlemmen

När Facebook tar bort inlägget kommer de att kontakta medlemmen. De kan bara varna medlemmen att inte göra det igen, eller de kan tillfälligt upphäva medlemmen, även Facebook-fängelse, för några dagar eller en vecka. Facebook kommer inte radera kontot om inte medlemmen är en vanligt förolämpare. När i fängelse kommer medlemmen inte att kunna svara på inlägg eller meddelanden. Mitt råd här är att du gjorde inget fel genom att rapportera inlägget. Medlemmet sa något att bryta mot reglerna och Facebook handlade. Om du inte rapporterade det kan en annan medlem ha, så du skadar inte medlemmen.

Blockera eller oförhindra en medlem

Om alla dessa alternativ slutade fungera är det dags att ändra ditt förhållande till vännen. Jag rekommenderar att du undviker denna extrema åtgärd i nuvarande värme. När du väl har valt dessa alternativ måste du återupprätta relationen. Den vänen behöver inte acceptera din nya vänförfrågan.

Unfriending

När det är dags att dela sätt, gå till vänns Facebook-sida, klicka på Vänner-menyn och unfriend . Det är allt. Du är klar. Till skillnad från andra alternativ på Facebook får du inte ett verifieringsmeddelande eller "är du säker". När du har klickat på en vän, är ditt förhållande avbrutet. Facebook kommer inte att meddela dem att du är unfriended, men de kommer nog att räkna ut det. Dina inlägg visas inte i deras flöde, och om de klickar på din sida ser de alternativet Lägg till vän .

Blockering

Detta är "kärnkraft" alternativet. Detta är inte bara ovänner dem, men du säger Facebook att förneka den andra du ens existerar. Alla dessa alternativ är ömsesidiga. Blockeringen är inte ensidig. Om du blockerar dem eller de blockerar dig, är resultaten samma.

Inte bara är du ovänad, men Facebook låter dig inte se deras sida när de är inloggade. De kommer inte att kunna märka dig i ett inlägg eller läsa dina kommentarer, även i en delad grupp eller på en sida. Den situationen blir besvärlig när en vän taggar dig i en grupppost och människor svarar. Din blockerade ex-vän kommer bara se kommentarerna som andra skrev.

Din ex-vän kommer inte bli underrättad om att du har blockerat dem. De vet att något är upp men när de inte hittar dig på Facebook eller ser att du saknar en delad grupp. Ömsesidiga vänner kommer att räkna ut att du blockerar varandra när de saknar delar av en konversation.

När som helst rapporterar du ett inlägg till Facebook; De ger dig möjlighet att blockera medlemmen. Medlemmen behöver inte vara en vän för att bli blockerad. Om du är i en uppvärmd konversation med någon du har en gemensam gemensam vän med, det är det bästa sättet att omedelbart stänga konversationen.

För att blockera någon, gå till Facebook Inställningar och sedan Blockera . Under Block hittar användare användaren och sedan Unblock . Vid denna tidpunkt har du ett neutralt förhållande och kan börja din vänskap igen.

Ta en paus, men ändå vara ansluten

När du har försökt allt detta kan våg av information fortfarande vara för mycket för dig. Att helt lämna Facebook är svårt. Det är där för att hjälpa dig att koppla med andra på en personlig och professionell nivå. Du kan undvika Facebook-tidslinjen men kommunicerar fortfarande med människor.

Facebook Messenger och Messenger.com

Om du bara vill chatta med människor är Facebooks Messenger-produkt perfekt. Du kommer att chatta med andra och undvika deras tidslinjer. Om du har en smartphone, ladda ner den tillämpliga appen. Det är skilt från Facebook.

Om du vill komma åt det via webben, gå till Messenger.com. Det ger dig Facebook-kommunikationsupplevelse utan tidslinjer och annonser. Det laddar också snabbt!

Facebook Pages Manager

Om du använder Facebook professionellt för att hantera ett varumärke, är du fast att du måste interagera med Facebook-användare. Istället för att använda huvudsidan, försök använda appen Facebook Sidor. Det kommer att meddela dig om eventuella ändringar på din sida och låta dig svara. Du kommer inte se någons huvudsakliga tidslinje när du använder appen.

Skapa bokmärken för enskilda grupper eller personer

Eftersom jag är medlem i några professionella grupper på Facebook, gillar jag fortfarande att posta i diskussionerna. De är inriktade på ett särskilt intresse, så de håller sig borta från nuvarande händelser. I stället för att navigera till den huvudsakliga Facebook-sidan har jag bokmärken för varje grupp jag håller på med. Det ger mig direkt tillgång till de enskilda grupperna, sidorna eller till och med enskilda personer. Jag använder en anpassad webbläsare för Facebook.

Surfa direkt hjälper till att undvika kommentarer som vänner gör om orelaterade problem. Jag vet att några av mina vänner inte pratar om aktuella händelser på deras sida. Det är de sidor jag navigerar till dagligen.

Plocka upp telefonen, skriv ett brev eller släpp av

Ja, folk interagerade före Facebook. Det verkar svårt att tro, men det är sant. Ibland behöver du bara en paus från sociala medier helt. Använd offline taktik för att ansluta i en online-värld.

Facebook gör det enkelt att dela saker till en bred publik. Om den stora publiken överväldigar dig, försök att ansluta personligen. Du kan fortfarande ha ett socialt liv utan Facebook. Om Facebook stöter på dig, är du inte fast och inte ensam. Du har kontroll, inklusive bara att klicka bort.