Tech Tips: 19 International Travel Lifehacks för att skydda din integritet och pocketbook

Det är den tiden på året när familjen och älskade sin schema reseplaner runt om i världen, vare sig det är en student som går hem för semestern eller en varm semesterresa till Karibien. Internationell och inrikes resa är inte som vad det var för 15 år sedan. I en post 9/11-värld har ökade säkerhetsåtgärder gjort en resa över gränserna ett problem. Irriteringen att gå igenom säkerhetscheckpunkter i din avgångs- och navbysflygplats kan allvarligt dämpa din reseupplevelse. Jag tror att en del av att övervinna oväntade hinder alltid är att förbereda. Under de senaste åren har det varit några upp och nedgångar i mina resorupplevelser till USA; varje gång är en lärande erfarenhet.

I den här artikeln diskuterar vi några tips och tricks för att förbereda hemma, anlända till flygplatsen, checka in, gå igenom tull och invandring.

Tech Travel Tips: Innan du lämnar

För resor lång och kort är förberedelse avgörande. Dessa resetips gäller innan du ens ställer foten utanför ditt hem.

1. Köp biljetter direkt online

Hur du köper din biljett kan spara lite pengar. Om du är ens måttligt tekniskt kunnig, överväga att hoppa över resebyrån. För mig är det bara ett dåligt fynd att betala någon att schemalägga och köpa en biljett. inte bara är det dyrt, men du får inte en hel del eller flexibilitet med dina researrangemang. Kom ihåg att resebyrån får betalt av kommissionen; plus resebyrån måste betalas för sin tjänst, vilket är extra kostnader. Att spara tid och pengar kanske inte rankas så högt för agenten som det gör för dig.

Lösning? Ta bort mitten och köp din biljett direkt från flygbolaget. Det är enkelt, snabbt och bekvämt och du sparar pengar. Jag rekommenderar också att du köper minst en månad innan du reser Jag märker något tidigare eller senare, flygbolag tenderar att utnyttja desperation. Snabbt exempel: Samma biljett genom en resebyrå slog till US $ 900 (inklusive skatter, checkat bagage). Ett par månader tidigare sålde flygbolaget samma biljett för över $ 1000. Jag fick samma biljett via American Airlines hemsida för $ 500 mindre än 30 dagar före resan.

Redaktörens anmärkning: När du köper biljetter på nätet, se till att du köper direkt från flygbolagets officiella hemsida. Det finns tredje parts webbplatser där ute som betalar in genom att låtsas att vara officiella flygbolag. Ibland tar de även ut annonser så att när du är Google flygbolagen, är en falsk webbplats en topp träff (Sneaky!). Om du är osäker, använd länkarna nedan:

 • https://www.united.com/
 • https://www.delta.com/
 • https://www.aa.com/
 • https://www.southwest.com/
 • https://www.spirit.com/
 • https://www.alaskaair.com/
 • https://www.allegiantair.com/
 • https://www.flyfrontier.com/
 • http://www.jetblue.com/
 • https://www.virginamerica.com/

2. Packa effektivt: Vad ska man ta med, vad man inte ska ta med

Jag har blivit klar: Jag reser med alltför mycket elektroniska redskap som jag aldrig brukar använda. Behöver du bära en tablett och en bärbar dator? Förra månaden reste jag till USA och upptäckte att min Surface Pro 3 var det mesta av den dator jag behövde. Visst måste du ha en smartphone för mobilitetsändamål. det går utan tvekan. Att bestämma vad du ska ta med dig i din vidarebefordran är viktigt och hur du packar det kan spara dig mycket problem genom att gå igenom TSA-kontrollpunkter.

När du packar på påsar, överväga eller ompröva följande saker:

 • Enheter: Laptop, 2-i-1, Tablet eller Smart Phone : Jag tog en risk i år och bar min Surface Pro 3 som min enda fullfjädrade Windows 10-dator. Jag funderade på att jag skulle sakna den fullständiga funktionaliteten hos min HP EliteBook, men det var ogrundat. Surface Pro 3 var ett nöje att använda under min resa; Det är litet och bekvämt att använda i flygning. Jag hade till och med gott om plats på min fällningsbricka, och jag kunde få jobb, fånga på sociala medier, kontrollera e-post och kände mig inte begränsad på något sätt av enheten. Inte att du skulle känna dig begränsad av en vanlig bärbar dator heller; Jag såg andra passagerare att få arbete gjort på stora bärbara datorer också. Det fanns också några iPads i mixen. En fördel med Surface Pro 3 är hur lätt och lätt det är att bära runt och jag var imponerad av batteriets livslängd. Även när jag låg på juice, med hjälp av Windows 10: s batterisparare, kunde jag klämma av ett par extra timmar ut ur det innan jag nått min destination. Med tanke på att jag använde det från avgång på flygplatsen, vilket var omkring 11 på morgonen. En smartphone är ett måste på någon resa, du kommer inte att bära din bärbara dator eller surfplatta överallt med dig.
 • Smartphone väggladdare: Lämna det hemma och bära bara laddningskabeln. Din dator kommer att vara mer än tillräcklig för att hålla dina enheter laddade.
 • Mobila kraftbanker / batteripaket : Resor verkar som den perfekta tiden att använda en bärbar mobiltelefonens kraftbank - en av de externa batterierna som låter dig ladda telefonen på språng. Men din körsträcka kan variera. För mig förstod jag att bärande batteripaket kan vara onödigt. Med tanke på att jag har en iPhone och det är berömd för dålig batterilivslängd. Jag trodde det vore bäst att ha det bara i fallet. Jag tror att jag bara använde den en gång i ett anslutande flyg, så se till att ditt beslut är baserat på vad du planerar att göra. Om du åker på affärsresa och planerar att sitta fast i möten hela dagen eller en i en hotelllobby, då kan du klara av det. Om du har för avsikt att göra lite sightseeing, kan det hända att ett batteripaket är användbart när enheten går ur juice.
 • Dongles : Detta kan vara ett kritiskt val, beroende på vilken del av världen du besöker. Att veta detta var USA - speciellt i en stad som Seattle, som är vävd med trådlös kommunikation - det var bara meningslöst att ta med min Gigabit Ethernet-adapter. Naturligtvis, om du besöker ett utvecklingsland i Karibien, där Internet penetration kan vara spottig, kan Ethernet vara ditt enda sätt att få en höghastighetsanslutning.

3. Pack Per TSA Regler

När det gäller tekniska prylar är hur du packar nästan lika viktig som vad du packar.

Packning av din elektronik är viktigt för både säkerhet och bekvämlighet när du går igenom tullen. Om du har en massa kablar, strömadaptrar, kraftpaket, stylusar, etc., lägg dem i en tydlig blixtlåssäck. När du behöver packa upp och placera din elektronik i TSA-inspektionskorgen behöver du inte krympa dig genom din väska för att hitta var och en och eventuellt förlora en av dem. Detta kommer också att göra TSA-officerarnas jobb enklare om de behöver se innehållet. Spara inte någon värdefull elektronik alls i bagaget. Jag lärde mig det svåra sättet för ett år sedan och återvände hem för att hitta en extern hårddisk som saknas. Se information nedan om att skydda flyttbara lagringsenheter med kryptering.

TSA-webbplatsen har en omfattande lista över vilken typ av elektronik du kan och inte kan bära med dig på ett flygplan. Ge det en snabb läsning innan du börjar packa. Åh, och ja, lämna de exploderande Samsung Galaxy 7-enheterna hemma.

4. Gå lätt på din rygg och få en ryggsäck

Om du bär en hel del elektronik kan detta lägga en allvarlig belastning på axlarna. Överväg att köpa en bärbar ryggsäck som kan fördela vikten över ryggen. Se till att den har tillräcklig vaddering med flera fack för olika elektronik.

5. Uppdatera, etikett, säkerhetskopiera och kryptera enheter innan du lämnar hem

Innan du går hem, se till att du utför en grundlig säkerhetskopia av alla dina enheter - du vet bara inte vad som kan hända på väg till eller från din destination. Vi har beskrivit i detalj de många sätten du kan säkerhetskopiera dina enheter. TSA publicerade nyligen en bild av bärbara datorer, surfplattor och andra mobila enheter som lämnades bakom TSA-kontrollpunkter. Det är bara kontrollpunkten; du kan enkelt lämna den i din port, lounge eller ditt hotell. Ett praktiskt sätt att se till att du inte tappar det är att lägga till en påminnelse på din smartphone innan du går ombord på din nästa flygning

.

Lägg också till en unik klistermärke på din bärbara dator med kontaktinformation. Om du kör Windows 10 kan du aktivera alternativet att visa din e-postadress på inloggningsskärmen. klicka på Start> Inställningar> Konton> Logga in alternativ, bläddra ner till Sekretess och välj sedan Visa kontoinformation . Om någon hittar din bärbara dator eller surfplatta kan de enkelt kontakta dig.

Du bör också se till att dina enheter är uppdaterade, du vill inte uppdatera appar medan du väntar på ditt flyg, särskilt med långsam flygplats Wi-Fi. Om det är en Windows-enhet, se till att du letar efter uppdateringar ( Inställningar> Uppdatering & Säkerhet> Windows Update ) och starta om datorn innan du lämnar.

Kryptering är också ett annat viktigt sätt att säkra dina enheter innan de reser. Vi har tittat på sätt att skydda din Windows 10-installation och flyttbara lagringsenheter med hjälp av BitLocker Drive Encryption.

6. Ladda ner Handy Travel Apps

Det finns några appar för iOS och Android som kan göra din upplevelse vid incheckningen av flygplatsen och säkerhetskontrollerna bekvämare.

 • Beroende på ditt flygbolag kan du ladda ner den officiella appen och checka in före tid och få funktionalitet som möjligheten att hitta ditt bagage på bagageansökningsområdet.
 • Medborgare från länder i Nordamerika och Europa kan också använda mobilpass-appen för att enkelt kunna fylla i CPB-blanketter före tid. Detta kommer att påskynda genom immigration.
 • Se till att du har den senaste versionen av mappningsappar som Google Maps och Apple Maps installerade. Google Maps stöder offline-kartor och du kan också använda antingen navigering genom några flygplatser och hitta din grind.
 • Microsoft Authenticator och Google Authenticator Apps - om du använder multifaktorautentisering, som du borde, måste Microsofts och Googles autentiseringsprogram vara på väg när du reser. Autentiseringsappar eliminerar problem som hör samman med verifieringskoder.

7. Konfigurera fjärrskrivbord

I en molnförbunden värld gillar vi att våra filer synkroniseras med OneDrive eller Google Drive, men för användare som behåller filer lokalt eller behöver komma åt andra resurser, kan Remote Desktop hjälpa till. Om du till exempel bara befinner dig i ett möte utomlands för att upptäcka en viktig rapport som du planerar att presentera inte synkroniseras eller är skadad, kan du hämta det på distans. Se bara till att du använder ett virtuellt privat nätverk när du ansluter till din hemdator från utlandet.

8. Håll dina enheter säkra hemma

Om du planerar en lång resa hemifrån, se till att din elektronik som din dator är ansluten till en avbrottsfri strömförsörjning. Tidigare i år har vi beskrivit fördelarna med att ha en, som kan skydda dina enheter mot bruna outs, buller och strömavbrott. Austin beskriver också hur du kan byta batteri i UPS. Med det sagt om du inte behöver hålla dina enheter anslutna och strömma på när du är hemifrån, koppla loss dem för att spara energi och minska din elräkning. Även när strömmen slås av drar enheter fortfarande energi om de är inkopplade.

Tech Travel Tips: På flygplatsen och på planet

Saker kan bli hektiska på flygplatsen och på planet. Att vara organiserade och hålla flikar på dina enheter är nyckeln, annars kan de komma upp och försvinna. Resor kan väldigt mycket vara ett "skynda upp och vänta" scenario, så ge dig gott om tid för att bli sorterad när du kan och vara redo att flytta när det är knäcktid.

9. Planera transport och ställa in larm och påminnelser

Det är självklart att du måste vara på din flygplats några timmar i förväg. Din smartphone har sannolikt en larmfunktion inbyggd i klockan. I IOS öppnar du klockan, trycker på alarmfliken, trycker på plusknappen, anger en etikett och trycker sedan på Spara. I Windows Phone OS, svep åt vänster, tryck på Alarm clock och ange en etikett.

IOS har en praktisk påminnelseprogram som gör det enkelt att skapa en att göra-lista. Du kan använda detta för att säkerställa att du har allt innan du lämnar eller återvänder från din resa. Du kan också använda ett alternativ som heter Wunderlist, som fungerar på Android, iOS och Windows Phone OS. Wunderlist synkroniserar också med ditt Microsoft Outlook-konto och skickar e-postpåminnelser.

Om du är beroende av familj, vän eller en befraktad tjänst för att transportera dig till flygplatsen, se till att du planerar i förväg och har en reservplan om det bara är fallet. Jag planerade initialt att använda en lokal charterbuss för att ta mig till flygplatsen, men jag blev uppmanad att det inte skulle vara möjligt med utgångspunkt från den tid jag åkte. Jag var tvungen att bero på en familjemedlem att ta mig till flygplatsen. Så se till att du, innan du köper din biljett, kontrollerar med befintliga tjänster för att du kommer fram till flygplatsen i tid.

10. Aktivera viloläget

Bara om en TSA-agent vill att du ska logga in på din enhet, vill du inte behålla den linje som väntar på operativsystemet för att starta upp. Håll det bara i viloläge eller viloläge. Om du är orolig över batterilivslängden, kolla in våra tips för batteritid för Windows 10 och iOS 10.

11. Klä dig följaktligen och undvik distraktioner

Det här kanske inte är ett direkt tech-relaterat tips, men TSA-linjer kan bli långa och du vill inte vara den som håller upp linjen och förlorar vad som händer. Om du kan, innan du närmar dig TSA-linjen, ta av bältet och sätt det i ditt bagage. Detta kommer att eliminera distraktionen att ta bort bältet, packa upp elektronik och placera dem i TSA inspektionskorg. Också om du tillfälligt kan bära skor utan spets, kan detta vara en fördel.

Du vill hålla fokus på din omgivning. Så mycket som vi skulle vilja se det goda i alla finns det några opportunistiska och skrupelfria människor där ute. Återvänder från min resa förra året packade jag ut min elektronik för att sätta i TSA inspektionskorgar. Jag lade min bärbara dator och Surface Pro 3 i en enda korg och var på väg att lossa mina startstrumpor, jag vände mig om och såg någon att nå för innehållet i korgen. Han ändrade sin riktning den andra jag såg vad han skulle göra. Moralen av den historien är att du vill undvika så mycket distraheringar som möjligt. Så se till att saker som att ta bort ett bälte, lossa startsträngar, ta bort en jacka inte distrahera dig.

Placera också din elektronik på transportören och lägg till saker som bagage och jackor först. På det sättet kan du hålla koll på dina enheter medan du går igenom fysisk inspektion.

12. Långt flyg? Överväg att få ett Gogo Wi-Fi hela dagspasset

En lång flygning kan vara en tråkig upplevelse. Underhållning under flygning är deprimerande och buller på planet kan göra det oföränderligt att se någonting. Trots att jag anser att det är dyrt kan Gogo Wi-Fi vara en oumbärlig tidsångare för de långa resorna. Att köpa ett timmes pass är kanske inte värt resan, men för långa förbindelser är det dags att passa på jobbet, kontrollera e-post och till och med uppdatera appar. För att inte nämna att du kan bläddra bland dina favoriter på sociala medier.

Tips ! Om du planerar att köpa en prenumeration, se till att du gör det från en bärbar dator eller en stationär dator. Det här låter dig logga in från en mobil enhet under flygning. Om köpet är gjort från en mobilenhet måste du köpa en extra prenumeration för andra enheter.

Tekniska resetips: Inland

Du gjorde det! Du kom fram till ditt resmål, fullt förberedd och med alla enheter du tänkt ta med. Nu är det några tips som gör att resten av din resa kan fungera smidigt.

13. Försiktighet: Beskriv inte din plats under resan

Jag rekommenderar att du håller dig utanför sociala medier under hela resans varaktighet. Du vill inte tillkännage världen att du är hemifrån. Detta kan användas som ett tillfälle att bryta in i ditt hem. Lägg istället dina bilder och videoklipp efter att du har återvänt från din resa. Om du behöver dela med familjen, använd WhatsApp eller textmeddelanden.

14. Använd ett virtuellt privat nätverk

Det bästa sättet att säkert komma åt datorn på distans är genom att använda ett virtuellt privat nätverk. Kolla in vår artikel för instruktioner hur du ställer in en gratis eller en minimal kostnad. Detta rekommenderas starkt när du använder öppna / oskyddade trådlösa nätverk.

Det är bra när du kan hitta och ansluta till ett gratis trådlöst nätverk. Fortsätt med försiktighet, men du kan ansluta till en honungskruka som kan äventyra din maskin. Kolla in vår artikel för instruktioner hur du säkert kan ansluta till trådlösa nätverk. Om du behöver säker kommunikation är Signal ett bra sätt att göra det. Bogdan skrev en utmärkt recension som beskriver hur appen fungerar, gå kolla in det. Facebook Messenger innehåller nu ett alternativ för krypterade meddelanden som heter Secret Conversations.

15. Återställ en stulen enhet

Om enheten blir vilse eller stulen, kan du fästa din enhet i förväg. Apple och Microsoft har gjort mycket arbete på detta område. Du kan aktivera ett förlorat läge på din Apple-enhet, och du kan också göra detsamma i Windows 10. För MacOS-användare kan du använda verktyget Hitta mitt Mac; och du kan även iCloud att torka enheten om den har känslig information. En tredjepartstjänst du kan använda är BackBlaze's Locate My Computer 15-dagars provversion.

Försök inte hämta en förlorad enhet på egen hand, istället, kontakta lokala myndigheter för att hjälpa till med att återställa enheten. TSA rekommenderar resenärer att märka enheter genom att lägga till en unik klistermärke och kontaktinformation. På det sättet, om du förlorar det, finns det ett sätt att kontakta dig. Om du upptäcker att en enhet saknas i ditt bagage, eller om du lämnat det bakom, lämna inte flygplatsen. Gå till närmaste informationsdisk och lägg sedan in en rapport. Har viktiga dokument som din biljett, boardingkort och bagage tagg information tillgänglig. Jag skulle inte råda göra saker som att låsa BIOS eftersom det kan hindra att du hittar din enhet om du behöver.

16. Spara pengar - Varför inte köpa ett lokalt SIM-kort för att skicka och ta emot samtal

Det är fantastiskt hur mycket har förändrats under de senaste fem åren. Under 2011 var jag beroende av dyra bärare roaming för att hålla kontakten med familjen när jag reste utomlands. Faktum är att jag inte kunde göra mycket med det, eftersom den minut jag landade på amerikansk mark, min utbetalning som du gick skulle vara uttömd. Med tillkomsten av appar som WhatsApp och Messenger kan jag skicka och ta emot samtal via trådlösa nätverk. Förra året slösade jag $ 50 med att köpa ett T-Mobile SIM som jag bara använde i fem dagar. I år var det allt Messenger och WhatsApp. Jag kunde prata med en vän i Storbritannien i timmar över Messenger gratis. Internet är din vän, använd den!

17. Håll koll på kostnader och kreditkortstransaktioner

Att hålla reda på dina utgifter är viktigt. hur och var du använder ett kreditkort är viktigt också. Att checka in på ett hotell, få pengar från en bankomater eller köpa varor i en butik kan enkelt resultera i stulna kreditkortsuppgifter. Regelbundet övervakning av dina kredit- eller betalkortstransaktioner och betalningsutlåtanden kan hjälpa till om det händer. Se till att du har bankens kontaktuppgifter till hands och kontakta dem omedelbart om du misstänker att något misstänkt kan ha inträffat.

18. Jämför Uber, Lift eller Public Transit för att spara på lokal transport

Att flytta runt din destination kan vara en dyr del av dina resekostnader. Kostnaden för att resa från flygplatsen till hotellet och stora attraktioner kan enkelt förbises.

Uber och Lyft är praktiska, men den bekvämligheten kommer ofta med en hög prislapp. En stads masstransitssystem är det bästa sättet att komma runt billigt. Oftast kan du hämta ett tågkort, vilket gör det bekvämt att betala för biljettpriser och lätta järnvägstjänster.

Försök också hitta transportcentrumet i staden du reser till. Du kan bara ha tur att hitta det är nära ditt hotell. Tech kan vara din vän här. Rubrik tillbaka till flygplatsen förra månaden, frågade jag hotell concierge vad var det billigaste alternativet för att komma till flygplatsen. Självklart var taxi och Uber de två första alternativen rekommenderade. Båda skulle ha kostat minst $ 50. Istället kopplade jag till hotellet Wi-Fi och letade efter närmaste transitcentrum med hjälp av Google Maps. 15-20 minuters promenad var ett krångel, men betala $ 3 mot $ 50 var värt det.

19. Tips: Få gratis Wi-Fi i ditt hotellrum

Hotell tar normalt en särskild avgift för att få tillgång till trådlöst internet på ditt rum. Det finns en lösning som du kan använda som kommer att kringgå det här hinderet. Varje hotelllobby har gratis Wi-Fi. Se till att du ansluter till den innan du går till ditt rum. Rummet och lobbyn brukar använda samma SSID. Där går du, har du gratis Wi-Fi.

Slutsats

Det här är mycket information att absorbera, och det finns ännu mer du kan göra för att säkerställa att ditt flyg är en säker och framgångsrik. Om du tror att det finns något jag kanske har missat på som kan bidra till att göra din resa ännu bättre, låt oss veta i kommentarerna. Fram till dess, ha en bra tid!

Dela din favorit tech resetips i kommentarerna nedan. Och låt oss veta om några av våra tips hjälpte dig på din senaste resa!