Stoppa Facebook från att använda din webbhistorik till målannonser

Den här veckan meddelade Facebook att det ska börja använda all din app- och webbplatshistorik och tjäna upp riktade annonser. Naturligtvis då detta om Facebook, kommer du automatiskt att vara inloggad i den här nya tjänsten och måste vidta åtgärder för att manuellt välja bort ... och företaget gör det inte lätt.

Facebook gjorde detta tillkännagivande under diktet att göra annonser bättre och ger dig större kontroll över vilka du ser. Men i verkligheten, om du börjar delta i detta, ger du bara mer exakta uppgifter till annonsörerna. Data och information du kanske inte bryr dig om att ge ut.

Enligt Facebook-meddelandet:

Om du inte vill att vi ska använda de webbplatser och appar som du använder för att visa mer relevanta annonser, kommer vi inte att göra det. Du kan välja bort den här typen av annonsinriktning i din webbläsare med hjälp av den branschstandard Digital Advertising Alliance-funktionen och på dina mobila enheter med hjälp av de kontroller som IOS och Android tillhandahåller.

Opt-out av Facebook-riktade annonser

För att välja bort det här nya "annonspreferenser" -programmet måste du gå vidare till sidan Digital Advertising Alliance. Och här kan du låta Facebook veta att du inte är cool med delning.

Observera att du måste konfigurera webbläsaren för att acceptera cookies och stäng av eventuell annonsblockeringsutvidgning som du kanske kör för att använda den här webbplatsen.

Därefter hitta företagets anpassningsannonser för din webbläsare Facebook Inc. och kontrollera den. Eller om du inte ser det där, kolla under Alla deltagande företag och kolla på det. Faktum är att du kanske vill kolla alla eller några andra val på listan när du är på det. När ditt färdiga klick Skicka in din valknapp och så får du se följande bekräftelsemeddelande.

Stoppa Facebook Targeting Ads Android och iOS

Så ovanstående alternativ är allt bra och bra när du är på din dator, men hur är det med när du använder Facebook på din Android eller iOS-enhet? På IOS måste du ha begränsningar aktiverade, vilket du definitivt bör ha som bästa säkerhetspraxis. Gå sedan till S enings> Allmänna> Begränsningar> Annonsering och se till att omkopplaren till Limit Ad Tracking är inställd på ON.

För Android-användare, gå till Inställningar> Konton> Google> Annonser och kolla Avvisa från internetbaserade annonser.

Observera att detta inte gör att den aktuella cachen på data som Facebook redan har samlat på dig går bort. Det kommer förhoppningsvis att förhindra att annonsörer slutar spåra dina vanor på ett så noggrant övervakat och skrämmande sätt.

Om du hellre inte ens behöver hantera Facebook ständigt byter dess säkerhets- och sekretessregler ... först, gå inte med det till att börja med. Och om du har ett aktivt konto, kolla in vår artikel: Så här tar du helt bort ditt Facebook-konto.