Skype-rättegången skulle kunna ge dig en $ 4 återbetalning

Den 12 januari 2010 slutförde Skype en rättegångssamling där de bosatte sig för 1, 85 miljoner dollar. Rättegången ägde rum i USA och gäller endast för amerikanska Skype-kunder som förlorade Skype-krediter. Skype stämdes för att "stjäla" dina betalade SkypeOut-krediter om de inte användes inom sex månader från köpet, oavsett beloppet. Det fanns en ansvarsfriskrivning, i det lilla fina trycket någonstans, och uppgav att SkypeOut-krediter skulle löpa ut på sex månader. Kom ihåg vad vi alltid säger här på om fintrycket. :)

Denna fråga ligner mycket när du har en butikskredit eller ett presentkort någonstans. Krediten är lika bra som kontanter med det företaget - eftersom det erbjuds som ett alternativ till valuta. Du anmälde dig inte för att skänka pengar. Du köpte kredit. På ett sätt är det som att företaget är skyldigt i X-beloppet, och de kan inte bara glömma sin tjänstgöring eller dollar efter sex månader eller ett år. Skype är inte ensam i denna praxis; många återförsäljare har försökt samma bluff med att gå ut med presentkortspolicyn, men flera stater har knäckt på det och gått igenom lagar som gör sådana politik olagliga. Den anklagande parten använde dessa lagar för att trycka Skype i en lösning.

Läs fullständiga falluppgifter från den här PDF-filen [Google Docs]

På grund av rättegången har Skype ändrat sin policy och SkypeOut-krediten upphör inte längre efter 180 dagar. I stället blir det bara inaktivt. Men vad är meningen med det? Om du inte förlorar varför gör den inaktiv? Ska det inte bara kosta Skype mer resurser? En förbryllande rörelse faktiskt tills du läser det fina trycket i den nya politiken.

När din Skype-kredit går inaktiv kan du aldrig få återbetalning för det! Hur snyggt! Även om du inte har använt Skype för att ringa eller begärt återbetalning i 180 dagar så kommer du förmodligen inte att bli störd av det.

Hur får jag mitt SkypeOut-kreditbidrag?

Skype har kunnat lösa kostyten med käranden utanför domstol. Som ett resultat av uppgörelsen ska Skype betala upp till $ 4 till en Skype-kund som hade sina krediter löpt ut om de köptes före den 31 december 2009 . Eftersom rättsfallet har vunnits med hjälp av amerikanska statslagar och sådant gäller detta endast för amerikanska kunder.

Om du var en av de personer som förlorade sina Skype-poäng och du vill ha din $ 4, kan du göra anspråk på:
https://www.creditexpirationclassaction.com/

Obs! Alla fordringar måste göras före den 1 mars 2010, eller de kommer inte att anses vara giltiga.