Tryggt handla online med PayPal [Online Shopping]

Förmodligen på grund av Black Friday och Cyber ​​Monday, har jag nyligen blivit frågad minst ett dussin gånger "Är det säkert att handla online?" I stället för att svara på alla dessa e-postmeddelanden, har jag bestämt mig för att ägna en hel Groovy-serie till online shopping som täcker allt från online-betalningar, bra erbjudanden och kontantalternativ. Förhoppningsvis kommer serierna att hjälpa några Groovy-läsare att lära sig några saker om online-shopping så att du kan ta ut och njuta av fördelarna med NO-linjer, bra erbjudanden och (för att inte glömma) cyberskulden. :)

Så när det handlar om att handla på nätet är det viktigt att inte bara "känna sig" säkert men (ännu viktigare) att "känna" din integritet och ekonomi "är" säker. Denna sekretessfråga är varför 1 av 5 personer jag vet berättar att de inte handlar online. De har hört "berättelser" ... Och de tror alla att det är en garanti för att om de köper på nätet, kommer de att bli lurade på något sätt, blir deras identitet stulen och deras barn kommer att bli gravida .... ;)

Ärligt talat, med alla garantier som kreditkortsföretag har infört med online-shopping, kommer ovanstående problem sannolikt att uppstå när du använder ditt kort på den lokala Red Robin när meth-missbrukaren tonar ditt kreditkort och kopierar det för senare användning . Visst ... det här scenariot kan också hända online, varför jag först ska prata om ett alternativ till att använda ditt kreditkort online.

PayPal är förmodligen den första leverantören av online-betalning som ursprungligen introducerades 1998 för att hjälpa till att lösa Internetens betalnings- och integritetsproblem. I huvudsak hur det fungerar är du inrättat ett PayPal-konto från deras hemsida. PayPal fungerar som mellanhand mellan dig och Online-återförsäljaren.

Hur fungerar det?

Liksom ett kreditkortsföretag validerar PayPal först några bitar av information om dig (Namn, Adress, etc.) och skapar sedan ditt konto baserat på din e-postadress. När du har skapat ditt konto kan du köpa saker online med ditt PayPal-konto, finansiera transaktionerna, antingen från ett länkt bankkonto eller ett kreditkort. Den snygga "säkra" grejen om PayPal är när du köper något online, allt du ger till säljaren är din e-postadress, och PayPal tar hand om resten (leverantören måste acceptera PayPal som betalningsalternativ).

En annan fin sak om PayPal är möjligheten att använda den för att skicka någon kontant eller, ta emot pengar från någon (kanske från kvällens pokerspel.) Allt som behövs är e-postadressen och om personen du skickar pengar till "via deras email adress "har inget PayPal-konto, det e-postmeddelande de får kommer att gå dem genom processen att skapa ett nytt PayPal-konto. Återigen, mycket enkel och säker (och ledig i de flesta fall.) Personligen använder jag det här alternativet för att skicka pengar till missionärvänner i Afrika. Enkel, pålitlig och mycket snabb!

Vem är PayPal? Kan jag lita på dem?

EBAY (jag antar att du har hört talas om dem) började använda PayPal i början och fungerade som spärr mellan köparen och säljaren av onlineauktioner. Det fungerade så bra att 2002 förvärvade EBAY PayPal. Sedan dess har PayPal snabbt vuxit i popularitet på grund av användarvänlighet, säkert koncept och utmärkt kundservice (bedrägeribekämpning och upplösning etc.) Online-leverantörer / återförsäljare tycker också om det eftersom de vet att det har solid backing av EBAY och vann kommer inte att gå någonstans. Med andra ord, deras pengar är säkra när de träffar ditt / ditt konto (plus pengar som sitter i en PayPal-konto får intresse som ett bank- / penningmarknads konto.)

PayPal är bekvämt

PayPal är inte bara säkert, men det är också ett snabbt sätt att betala. När du har konfigurerat ditt konto måste du bara memorera ett inloggnings- och lösenord (ditt PayPal-konto.) Eftersom du kan länka ett konto eller ett kreditkort till kontot är du redo att gå! PayPal kommer ihåg din fraktadress och alla dina betalningsalternativ för dig. Denna process gör sakerna enklare än att behöva ta ut ditt kreditkort varje gång du vill köpa något och skriva in alla nummer, hemliga koder etc.

PayPal erbjuder ett begränsat köparskydd, genom en av dess policyer. Om du inte mottar din produkt eller känner att den var felaktigt annonserad, kan du lämna in ett klagomål inom 45 dagar efter det ursprungliga köpet. Om fordran visar sig vara giltig måste säljaren ge dig en fullständig återbetalning inklusive frakt. Paypal kommer vanligen bara att gå så långt som att lämna in rättsliga åtgärder och / eller ta bort pengar från felpartens PayPal-konto.

Om du är intresserad av att sälja saker på nätet, har PayPal bra alternativ för dig, men de tar ut avgifter för bearbetning. Bara något att tänka på.

Okej låter bra, var registrerar jag mig?

1. Öppna din webbläsare och skriv in adressen http://www.paypal.com/ .

2. Klickalänken för ditt konto för att fortsätta. Registreringsprocessen är ganska självförklarande, var noga med att fylla i din riktiga information, PayPal kommer att hålla det konfidentiellt.

Obs: Jag rekommenderar att du använder det personliga kontot. Det är gratis från alla avgifter och borde vara allt du någonsin behöver. Plus, om du vill uppgradera senare är det så enkelt som ett par klick. För att jämföra de tre kontona klickar du här . PayPal lägger en kontorsjämförelse i ett enkelt läsformat.

När du har skapat ditt konto, fortsätt och logga in . Det bör ta dig till din kontoöversiktssida . Därefter vill du skapa ditt konto så att du kan börja köpa! Att göra detta:

3. Klicka på Mitt konto> Profil. Du kommer nu att vara på huvudsidan där du kommer att redigera och skriva in information om dig själv och dina betalnings- / leveransalternativ . Kom ihåg att de flesta nätbutiker bara skickar till din PayPal-fraktadress när du gör inköp.

Inställningen är klar du har nu ett groovy PayPal-konto för att köpa och sälja saker online!

** Obs! Dela aldrig din inloggningsinformation för PayPal med någon, och använd ett starkt, solidt lösenord / lösenordsfras. **

Igen

Dela aldrig din PayPal-inloggningsinformation med någon!

Okej, fantastiskt Jag har PayPal, nu vad gör jag med det? Hur går jag på att köpa saker?

Lyckligtvis har de redan tänkt på det här; PayPal tillåter online-återförsäljare att enkelt integrera sina kassa system med PayPal. Allt du behöver göra är att handla och lägg till saker i din kundvagn. När det är dags för Checkout, leta efter alternativet att kolla in med PayPal eller betala med PayPal .

Ibland erbjuder PayPal till och med belöningar för att använda den, till exempel kontant tillbaka!

Så du kommer att veta vad du ska leta efter, här är några exempel exempel!

Ha en groovy tid med PayPal! Skulle älska att höra alles kommentarer, så var god att släppa en anteckning nedan. Om du har en fråga, använd vår gratis och groovy Community Tech Support Forum!