Säkra din Wi-Fi-router nu med dessa säkerhets tips

Som med någon teknik idag, när det gäller att konfigurera Wi-Fi i ditt hem eller småföretag, måste du närma dig det med säkerhet i åtanke. Här är en titt på några effektiva säkerhetstips som du kan konfigurera nu för att säkerställa att ditt nätverk är säkert och dina grannar inte stjäl din bandbredd.

Säkerhetstips när du använder en Wi-Fi-router

Först måste du ta hänsyn till var du planerar att konfigurera den för bästa prestanda när du installerar routern. Om du installerar en trådlös router i en allmän inställning bör säkerställandet av den fysiska routern ha högsta prioritet. Att ha en säker skåpinställning där routern kan lagras rekommenderas. Om det är en hemmiljö kan du vara lite mer flexibel. Om det är en smak, kan du lägga den någonstans utan att vara så uppenbart, som inuti ditt hemkontor eller i närheten av ditt nöjescenter.

Ändra standardlösenord

Det första du gör efter att du har placerat det där du vill, är att ändra standardlösenordet. För din bekvämlighet kommer tillverkarna att ge ett användarnamn och lösenord som admin eller 1234 - ändra det omedelbart.