Säkra din Kindle Fire HDX genom att aktivera låsskärmen

Kindle Fire HDX och uppdaterad Fire HD båda sportar Amazonas senaste version av den kraftigt anpassade versionen av Android 4.2 som heter Fire OS 3.0 "Mojito". Även om det här nya mobila operativsystemet erbjuder många nya funktioner, är det ett måste att komma ihåg att utföra de grundläggande säkerhetsfunktionerna.

På alla mobila enheter du äger, oavsett om det är en telefon eller en surfplatta, måste du försäkra dig om att det är säkert. En av de mest grundläggande säkerhetsfunktionerna möjliggör låsskärmen. Så här gör du på Amazons senaste Kindle Fire HDX.

Kindle Fire HDX Lock Screen

Först, sväng ner från toppen av skärmen och välj Inställningar från menyraden.

En nästa skärm rullar ner och knackar på Säkerhet.

Aktivera nu Numeric Password-omkopplaren och skriv in en PIN-kod för ditt lösenord två gånger. Det måste vara minst fyra tecken, men du kan göra det längre om du vill.

Efter att du har skrivit in din PIN-kod, måste en annan inställning du kolla, kräva Låsskärm. Som standard är det inställt att aktivera låsskärmen omedelbart, men du kan växla den till olika tidsmängder.

Det är allt. Nu när du eller någon annan hämtar din surfplatta måste du skriva in den korrekta PIN-koden.

Att skapa en låsskärm på den nya Fire HDX är i stort sett densamma som de två första. Att komma dit är annorlunda på var och en. Om du har en av de tidigare versionerna av Kindle Fire, kolla in en av dessa handledning för att lära dig hur du låser skärmen:

  • Aktivera Låsskärm Kindle Fire HD
  • Aktivera Låsskärm på original Kindle Fire