Secunia PSI Håller Windows-program uppdaterade

Secunia PSI, eller Personal Software Inspector, är ett gratis verktyg som är ungefär som Belarc Advisor-systemets profilverktyg. I motsats till Belarc uppdaterar Secunias verktyg automatiskt ett stort antal program. För dem som den inte kan uppdatera, pekar det vanligtvis dig på en plats där du själv kan hämta uppdateringen.

Verktyget kräver internetåtkomst eftersom det jämför din installerade programvara till en databas som Secunia upprätthåller. Den inledande skanningen kan ta ett tag - jag har sett att det tar en timme eller mer - men efterföljande skanningar kommer att bli mycket snabbare. När skanningen är klar presenteras resultatet.

Jag har märkt några särdrag, mestadels kring gamla program som lämnar filer i systemkataloger. Secunia flaggar vanligtvis dessa som föråldrade program. Eftersom jag inte kan vara säker, vanligtvis, att dessa applikationsfiler inte behövs, lägger jag vanligen dem till ignoreringslistan. Secunia har ingen aning om ett program är installerat eller bara en uppsättning filer, kanske från en säkerhetskopia. Jag håller en fullständig backup av mitt system från innan ett format, bara om jag saknade något - i det här fallet har Secunia alla slags problem med mina gamla grejer. Återigen lägger jag bara till reservkatalogen till ignoreringslistan.

Hämta Secunia PSI - Det är gratis för icke-kommersiell användning.