Ta bort envisa virus med Windows Defender Offline Tool

Skadlig programvara, skadlig kod, virus, spionprogram ... vad du än kallar det, blir mer sofistikerade idag. Och för bästa skydd, ibland måste du bryta ut de stora pistolerna. Mest antivirusprogram kommer att få virus och annan skadlig kod efter att Windows har startat. Men om du har en rootkit eller annan skadlig kod som attackerar ditt system innan Windows börjar, är det svårt att bli av med. Därför har Microsoft släppt Windows Defender Offline Tool.

Windows Defender Offline Tool

Ladda först 32 eller 64-bitarsversionen av Windows Defender Offline Tool till ett bekvämt läge på din dator. Om du inte är säker på vilken version som ska hämtas, kolla in vår guide om hur du kan berätta om du kör 32 eller 64-bitars Windows.

Det är en liten körbar fil, fortsätt och starta den, så får du följande skärm för att sätta den på en CD, DVD eller USB-minne. Du behöver en flash-enhet som är skadlig för programvara och har minst 250 MB utrymme.

Observera att om du vill uppdatera definitionerna för att köra verktyget senare kan du köra körbar igen. Det kommer att uppdatera definitionerna förutsatt att du har en Internetanslutning.

Ställ in Windows Defender Offline Flash Drive

För detta kommer jag att använda en flash-enhet eftersom de flesta moderna datorer tillåter dig att starta från en USB-flash-enhet från BIOS. Självklart kan du använda en CD eller DVD om du har en lägger runt, och många gånger är datorns BIOS inställd att starta från en CD / DVD-enhet först ändå.

Se till att du väljer rätt flash-enhet som du vill installera den på.

Då får du ett meddelande som låter dig veta att flashenheten formateras och Windows Defender Offline installeras.

Vänta nu när din enhet är inställd för dig. Den tid det tar att slutföra kommer att variera.

Skanning med Windows Defender Offline

När det är klart, sätt in den USB-enhet du just skapat i den dator du vill skanna. Starta om det eller starta det och starta från USB-enheten. Windows Defender Offline startar och börjar skanna ditt system för skadlig programvara. Gränssnittet ser ut som Microsoft Security Essentials eller Windows Defender i Windows 8 som innehåller MSE.