Förbered din Windows Phone för Windows 10 Mobile Upgrade

Om du är en Windows Phone-användare och vill ha hjälp med uppgraderingen från Windows Phone 8.1 till Windows 10-mobilen, kolla in UpdateAdvisor och de snart publicerade UpgradeAdvisor-appar. Var och en av dem kan vara till nytta för att installera telefonuppdateringar eller den officiella Windows 10 Mobile-uppgraderingen som vi hoppas kunna se den rulla ut snart (kanske till och med nästa vecka).

Windows Phone UpdateAdvisor

Microsoft släppte den här för några månader sedan, och själva appen är inte fin, men är rakt framåt och får din enhet redo för uppdateringar.

Enligt appbeskrivningen kommer den att kontrollera om uppdateringar är tillgängliga och frigöra utrymme på telefonen för att göra det klart:

Uppdateringsrådgivare kan hjälpa till att kontrollera om en uppdatering är tillgänglig för din telefon och frigöra utrymme för att komma igång. Den ansluts till nätverket för att söka efter nya uppdateringar och hjälper dig därmed att frigöra utrymme för uppdateringar genom att rekommendera filer som du kan flytta till ett SD-kort eller OneDrive för att skapa plats för uppdateringen. När uppdateringen är klar kan du flytta filerna tillbaka till din telefon.

Windows 10 Mobile uppdateringen förväntas vara ganska stor, och du har förmodligen inte tillräckligt med utrymme för att ladda ner och installera det. Så, som noterat i beskrivningen, kommer det att flytta filer till SD-kortet eller OneDrive för att ge tillräckligt med ledigt utrymme i ditt interna lagringsutrymme. Det kommer också att städa ut tempfiler och annan data som bara slösar ut utrymme.

Starta UpdateAdvisor och låta den komma åt din telefons SD-kort och OneDrive. Då kommer det att checka efter den senaste uppdateringen och ledigt utrymme på telefonen efter behov.

Till skillnad från att använda appen Windows Insider kommer UpdateAdvisor inte att kringgå din operatör för att få den senaste Windows 10-uppgraderingen.

Hämta UpdateAdvisor för Windows Phone

Uppgraderingsrådgivare Beta

Det verkar som om det finns en ny version av den här appen som heter Upgrade Advisor Beta. Du kan se den i Windows Store, men vid skrivningstillfället är den inte tillgänglig för nedladdning.

Från appbeskrivningen verkar det göra samma sak men uppdateras med ett nytt användargränssnitt och riktar sig mot den faktiska Windows 10 Mobile uppgraderingen från Windows Phone 8.1 och inte bara för uppdateringar.

Appen Windows 10 Mobile Upgrade Advisor kommer att berätta om din Windows 8.1-telefon är kvalificerad för uppgradering till Windows 10 Mobile. Det kan också hjälpa till att frigöra utrymme på telefonen så att du är redo för uppgraderingen. När du öppnar appen kontrollerar den din telefon och låter dig veta om den är kvalificerad att uppgradera, om en uppdatering krävs innan du kan uppgradera eller om din telefon inte kan uppgraderas.