Drivs av Hydrogen 2015 Hyundai Tucson Bränslecell debut - Los Angeles Auto Show

Den här veckan avslöjade Koreas Hyundai Motor Company sin första SUV Powered by Hydrogen (H2) Tucson Bränslecell Electric Vehicle "FCEV" för Nordamerika

Drivs av Hydrogen 2015 Hyundai Tucson Bränslecell Debuts på Los Angeles Auto Show - Tucson Bränslecellen tar redan intresse för auto show deltagare, särskilt de som genomsnittligen över 100 miles per dag till över 700 miles i veckan pendling mellan San Diego County, Riverside County, Orange County, Kern County och Los Angeles County. Tillkännagivandet av en kommande vätgasdrivna 2015 Tucson Hydrogen Fuel Cell SUV positionerar den koreanska automaker som den första som erbjuder ett massproducerat bränslecellbil i USA (Toyota och Honda utvecklar båda sina egna Fuel Cell EV-modeller och är för närvarande presenterar bränslecellsteknik på showen som en del av deras konceptbilar). Hyundai Tucson är nästa generation av FCEV-teknik, med hjälp av bränslecellskraft från komprimerat väte (H2) för att generera el och kraft en elektrisk motor.

2015 Tucson Bränslecell - FCEV utför ett intervall lika med bensindrivna fordon och gör det med en energikälla som inte bara förnybar men också är mycket säkrare än bensin

I år debuterade International Auto Show i Los Angeles många nya konstruktioner och sydkaliforniska invånare kommer att vara glada att höra att Hyundais vätgasdrivna 2015 Tucson SUV kommer till södra Kalifornien nästa vår, till både Los Angeles och Orange Counties. Och om du vill vara en av de första som har en utökad provkörning, får du snart möjlighet att hyra en Hyundai-bränslecell Tucson SUV på deltagande företagslokaler runt södra Kalifornien. 2015 Tucson FCEV baseras på Hyundai ix35 bränslecellen, som lanserades på de europeiska marknaderna tidigare i år. Kalifornien planerar också att fortsätta öka tillgången på H2 till invånarna, med minst 100 H2-bränslesorter planerade över hela landet. Viktiga funktioner inkluderar tankning på under 10 minuter med en 240V laddning, och större intervall på * upp till 300 miles. Dessa statistik är mycket imponerande jämfört med alla andra elektriska fordon (EV) på vägen idag som kräver minst 3 timmar * med en 240V laddning, eller minst 14 timmar * med en 110V laddning och ett intervall under 150 miles. Hyundais vätgasdrivna 2015 Tucson Fuel Cell levererar ett liknande körområde som ett bensindrivet fordon, men med ena piprörsemissioner är den enda biprodukten ånga (värme och vatten som skapas av motorn). Och 2015 Tucson Fuel Cell kan starta och arbeta vid temperaturer under noll.

Hyundai Tucson Hydrogen Bränslecell "FCEV" - Hyresavtal erbjuds för $ 499 / månad, inklusive fri bränsle och underhåll

Slutligen kommer överkomliga bilar som körs på vatten (H2) i USA. Från och med $ 2, 999 kommer du att kunna hyra den drivna av hydrogen 2015 Tucson Bränslecell för 499 dollar i månaden i 36 månader, och det inkluderar "obegränsat gratis bränslepåfyllning "och en väteversion av" Vid din servicebetjäning vid underhåll "ingår i priset på hyresavtalet. Informationsbladet som lämnades har inga detaljer om att köpa en av dessa SUVs helt och hållet.

HYUNDAI MOTOR COMPANY - 2015 Tucson Bränslecell (FCEV) debuterar - 2013 Los Angeles International Auto Show

För närvarande finns det bara tio offentliga vägtankningsstationer i USA, och nio av dem är i Kalifornien, vilket garanterar att Tucson kommer att vara tillgänglig endast i Guldstaten - speciellt på bara fyra återförsäljare. Hyundai sade i ett uttalande att "Tillgängligheten för Tucson-bränslecellen kommer att expandera till andra delar av landet i överensstämmelse med den accelererade användningen av vätebränslestationer". Med andra ord är tekniken än en gång före infrastrukturen som ligger utanför de största städerna i Nordamerika.

BRÄNSLECELLFORDON

Bränslecellsteknologi är en idealisk lösning på många sätt. Noll användning av bensin och det avger bara vattenånga, värme (vilken driver bilen) och spårmängder väte. Med andra ord, inga skadliga utsläpp alls. Hyundai introducerade i-Blue konceptbilen vid 2008 Chicago Auto Show, som presenterade en tredje generationens bränslecellmotor och den första Hyundai som byggdes från början runt själva bränslecellen. I-Blue kan köra mer än 370 miles före tankning och kan uppnå en toppfart på mer än 100 miles per timme.

John Krafcik, Hyundai Motor America, vd John Hyfcik berömde det vätearbete som Honda och Toyota gör här på Los Angeles Auto Show 2013, och sade: "Vi tror att bränslecellstekniken kommer att öka antagningsgraden för nollutsläppsfordon och vi delar alla miljömässiga fördelar. "2015 Tucson FCEV sätter en ny milstolpe för elbil för en EV-SUV med ett beräknat 300 milsintervall och en påfyllningstid på mindre än 10 minuter tillsammans med det aktuella momentet hos en elektrisk motor . Groovy Green Auto Enthusiasts runt om i landet kommer att vara intensivt nyfiken på vad FCEV-modellerna tillkännages bredvid Honda, Toyota och för den amerikanska marknaden.

Full Hyundai Pressmeddelande

2015 Tucson Bränslecell

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Mått

 • Total längd (in) :: 173, 6
 • Total höjd (in) :: 65.0
 • Total bredd (i) :: 71.7
 • Hjulbas (i) :: 103, 9
 • Fronthöjd (in) :: 34.6
 • Ryggstöd (in) 35.0

Drivaggregat Specifikationer

 • Motor :: 100kW Induktionsmotor - Vätgasbränslecell med 24kW litium-polymer batteri
 • Maximal effekt :: 134 HP / 5000 ( EST )
 • Maximal vridmoment (lbft / rpm) :: 221/1000 ( EST )
 • Typ av drivenhet :: FWD
 • Transmission :: Automatisk
 • Vätgasbränsletankens kapacitet: 12, 4 lb (38gal) vid 10 000 s

Prestationsspecifikationer

 • Maximal körhastighet :: upp till 300 miles
 • Maximal fordonshastighet (MPH) :: 100
 • Acceleration (0-62MPH) :: 12, 5 sekunder
 • Koldioxidutsläpp (g / mil) :: noll - vägskatt undantagen

* Baserat på ny europeisk körcykel

Pris :: TBD, Lease option $ 500.00 per månad med $ 3000.00 ner

https://www.hyundaiusa.com/tucsonfuelcell