Spela FLAC-musikfiler på Xbox 360 genom att strömma från Windows 8 eller Android

Om du är en musikkännare med många FLAC-filer i din samling, kan du leta efter ett sätt att strömma dem till Xbox 360 och via din hemmabio. Med Windows 8 / RT och den gratis MediaMonkey-appen är det lätt att göra. Android stödjer inbyggt FLAC-filer, så du behöver bara en app för att stråla den till konsolen. Här är en titt.

MediaMonkey för Windows 8 / RT

Först behöver du en app för Windows 8 eller Windows RT som låter dig spela FLAC-filer. MediaMonkey är den bästa gratis jag har hittat som du kan hämta från Windows Store. Efter installationen av MediaMonkey kan du spela FLAC-filer från din lokala dator eller från praktiskt taget alla andra system i ditt hemnätverk.

När du börjar spela din FLAC-musik kan du använda funktionen Windows 8 / RT Play To över ditt WiFi-nätverk. Ta bara upp Charms-fältet och gå till Devices> Xbox 360 och du börjar spela musik på konsolen.

Appen för Windows 8 är gratis, men om du vill ha ytterligare funktioner som WiFi Sync och Metadata-uppslagning, kommer proversionen att kosta dig $ 4, 99.

Den fria versionen tillåter dig att leta upp texter för låtar som spelas. Men du får stänkskärmen ovan, vilket ber dig att få Pro-versionen varje gång du använder den.

Ström FLAC till Xbox 360 från Android

Om du har en Android-enhet är ett annat sätt att spela FLAC-filer på din Xbox via Twonky Beam-appen. Jag påpekade detta i en tidigare artikel och låter dig spela filer direkt från din enhet eller strömma dem från en hemmeserver eller andra datorer i ditt nätverk.

Medan Xbox 360 aldrig har stött på FLAC-filer har tekniken fortsatt att utvecklas kring det. Detta gör det enkelt att strömma till det från olika enheter runt huset. Jag har inte hört om den nya Xbox One-konsolen kommer att kunna spela FLAC, men det skulle vara ett bra alternativ.