Vår granskning av Microsofts nya Ribbon Hero 2

Alla älskar spel. Spel är den enda anledningen till att miljontals människor loggar in på Facebook, och anledningen till att miljontals andra även använder datorer. Förra året kom Microsoft upp med en lysande plan, "låt oss lära oss att använda Office i form av ett övertygande spel!" Ribbon Hero, spelet som lär dig att vara ett Microsoft Office pro, var så framgångsrikt att i går gav Microsoft bara ut ny version: Ribbon Hero 2..

Ribbon Hero 2 är en helt renoverad uppgradering från originalet. Grafik, musik, ljud ... Allt har förbättrats, och nu kommer användarna att lära sig mer än någonsin tidigare. Jag är ett stort fan av Microsoft Office, men jag har alltid funnit att Office var tråkigt som det kan vara; Jag hade fel. Ribbon Hero 2 bygger på vad den första gjorde bra och fyller alla luckor som jag kände att den första versionen saknades. Den nya versionen är ännu mer som ett spel än det är föregångare! Och inte ens jag började på hur chockerande bakgrundsmusiken är heller, jag whistling det redan som jag skriver den här recensionen ( du kan förmodligen förvänta mig att lägga det i forumet som en ringsignal i denna takt ... ).

Okej, låt oss ta en titt på Ribbon Hero 2 och utan att förstöra några överraskningar.

Ribbon Hero 2 ligger runt Clippys berättelse. Kommer du ihåg den bra ole 'paperclip som fanns i alla äldre versioner av Microsoft Office? Han skulle ständigt popup och fråga om du behövde hjälp med något, bla blah blah. Han var irriterande, men sedan hans försvinnande har han förvärvat ganska fanklubben.

Clippy startar dig enkelt, allt du behöver göra är att ändra teckensnittet i ett Word 2010-dokument. Du kan hantera det, eller hur? Om en utmaning blir för svår kan du be om en hint från sidofältet Ribbon Hero 2. Och oroa dig inte, det startar automatiskt alla Office-programmen när du spelar. Detta förutsätter att du har Microsoft Office 2010 eller 2007 installerat, vilket du borde Ribbon Hero fungerar inte utan dem.

När du är klar med att justera Clippys CV återkommer du några poäng. Punktsystemet är bra, men det gör inte heller mycket. Men om jag kan övertyga min chef om att låta mig spela det på jobbet, planerar jag att skicka mina höga poäng i lunchrummet och förklara sig segrande som arbetsplatsens ultimata mästare på Microsoft Office. Och oberoende av att hjälpa någon att hitta ett jobb kommer du att få dig att känna dig bra om dig själv för dagen, även om det bara är en virtuell paperclip.

Ribbon Hero 2 har briljanta teman och konstverk. Det är precis som att spela på Xbox live, minus de skrikande 12-åringar. Men uppriktigt sett bör framgången med Ribbon Hero 2 träning revolutionera sättet som andra branschledare tacklar användarnas utmaning för ny programvara. Processen är enkel, rolig och innovativ.

Övergripande är Ribbon Hero 2 hands-down det bästa träningsverktyget jag någonsin sett. Om du känner att någon du vet, oavsett om det är en medarbetare, förälder eller vän, kämpar med Office-produkter, behöver de spela det här. nu!

Du kan ta en kopia av Ribbon Hero 2 från den officiella hemsidan. Det är gratis, enkelt att installera, och kräver bara att du har Office 2007 eller 2010 installerat. Jag kan inte tro på någonting dåligt att säga om det här programmet just nu, det låter dig även inaktivera musiken om du känner dig irriterad av den.

Finns Ribbon Hero ett användbart verktyg för att lära sig att använda Office? Låt oss veta i kommentarerna nedan!