Online Privacy Tips: Återkalla App Tillgång till Twitter och Facebook

Många apps bygger på tillgång till dina Twitter- och Facebook-data till jobbet. Självklart måste du tillåta dem att komma åt det, men det är en engångsaffär och ofta glömt. När var sista gången du gick igenom den listan med appar?

Jag gick igenom mina Twitter- och Facebook-profiler igår och insåg att det finns en massa appar som jag inte längre använder, och de behöver inte längre tillgång till mina profildata. Här är en titt på hur du kan ta bort appåtkomst på dessa två populära sociala nätverk.

Återkalla Appåtkomst på Twitter

Logga in på din Twitter-profil om du inte redan är, klicka sedan på kugghjulsikonet längst upp till höger om din profil och välj Inställningar.

Välj sedan Apps från listan i den vänstra rutan.

Nu till höger ser du en lista över appar som kan komma åt ditt Twitter-konto. Om du aldrig har gjort det innan du blir förvånad över hur många appar du har gett åtkomst till under åren.

Gå igenom listan och klicka helt enkelt på knappen Återkalla åtkomst.

Om du ändrar dig om en app kan du ångra Ångra åtkomst, men det här är bara ett alternativ när du är på Apps-skärmen.

Återkalla Appåtkomst till Facebook

Om du tar bort appåtkomst i Facebook krävs några steg, men om du vet var du ska gå är det enkelt. Klicka på kugghjulsikonen längst upp till höger och välj Kontoinställningar.

Nästa på sidan Allmän kontoinställningar väljer du Apps från den vänstra panelen.

En lista över appar som du har beviljat åtkomst till din profil genom åren. Facebook ger dig lite mer kontroll över dessa appar. Klicka på Redigera för att se vad appen behöver, dess synlighet, vad den kan göra och mer. Längst ner i den juridiska delen kan du ta bort den.

Eller klicka helt enkelt på "X" bredvid Redigera-knappen.

Kontrollera sedan att du vill ta bort den, och du kan radera all aktivitet du har haft på Facebook med appen.

Om du är en stor Facebook-användare är chansen att du har många appar som går åt din profil. Så se till att klicka på länken längst ner på sidan för att visa alla appar.