Nokia tillkännager gratis musikströmming i USA

Nokia har meddelat en tjänst som heter Nokia Music. Det låter användare strömma musik gratis på sina Lumia-smartphones.

Jag rapporterade nyligen några detaljer om Nokia Lumia 920, företagets framtida flaggskeppsapparat. Det verkar som om bra teknik och trådlös laddning inte är allt som Lumia-enheter kommer att ta med.

Nokia tillkännagav officiellt den nya musikströmmingstjänsten som riktar sig till amerikanska kunder. Nokia Music-tjänsten låter dig lyssna på 150 spellistor på sina Lumia-smartphones. Och det blir inte bara några spellistor - listorna kommer att kurateras av artister som Rihanna, Lana del Ray och Lady Gaga. Bara om dessa artister inte är din kopp te, kommer det att finnas mycket mer som täcker ett brett utbud av musikgenrer.

Om du inte gillar de tillgängliga spellistorna kan du skapa spellistor inspirerade av den musik du gillar från miljontals låtar. Du kan redan ladda ner Nokia Music-appen om du har en Lumia 900 eller Lumia 710 från Marketplace.

Spellistor kan också lyssnas på offline, vilket är en groovy funktion eftersom tjänsten inte har någon annonsering eller prenumeration. Det föreslår också konserter baserade på din plats som liknar SongKick på Android och iOS.

Nokia är ingen främling för musiktjänster. Företaget har Nokia Music Store i ett fåtal länder. Det släppte också "Kommer med musik" för några år sedan; tjänsten som gjorde det möjligt för användarna att ladda ner så mycket musik som de ville ha en begränsad tid på vissa enheter. Den har bara hållits i några länder, eventuellt på grund av ett dåligt svar.

Jag tror att den nya Nokia Music-tjänsten kan bli framgångsrik, eftersom den ger användarna något för ingenting, utan att till och med servera dem annonser.