Microsoft-lag: Praktisk översyn av den senaste chattbaserade arbetsytan

Tidigare i år meddelade Microsoft sitt nya chattbaserade arbetsområde: Microsoft Teams. Det här är stora nyheter. Slack har ära att introducera oss alla till det molnbaserade samarbetet / kommunikationsmetoden. Men med Microsofts fäste på företagsmarknaden och dess uppenbara integration med sin standardproduktpaket för Office Gold 365, kan det vara ett mycket verkligt hot mot Slacks stora marknadsandel.

Detta är ett mer strategiskt drag på Microsofts del än vad som kan uppstå. Microsoft fortsätter att expandera sina erbjudanden under mjukvaruföretagets Office 365-plattform. Hittills har Microsoft introducerat en rad webbtjänster och appar som Power BI, Planner, Outlook Desktop Groups och Delve för att hjälpa till att inleda en ny generation av kunskapsarbetare erfarenheter. Många av dessa appar och tjänster är inte inriktade på bara den traditionella företags- och SMB-användaren, men nystartare som vill jobba lika effektivt. Det senaste tillägget är Microsoft Team, en chattbaserad tjänst som är en direkt konkurrent för att slacka. Med fokus på teambaserade konversationer får Team det bästa av tjänster som Skype for Business, tidigare Lync och SharePoint, till en lättanpassad miljö för administratörer. Lag är också snabb och enkel inställning för slutanvändare.

I den här artikeln tar vi en titt på hur Microsoft Team fungerar och ger dig en praktisk översyn från ett tidigt adoptionsperspektiv.

Komma igång med Microsoft-lag

Innan du kan börja använda Microsoft-lag måste du vara abonnent på en av Microsofts affärsplaner för Office 365 som E3 eller E5. Om du redan har en affärsplan för Office 365 kan du logga in på Office 365 Admin Portal och aktivera tjänsten inom Inställningar .

Efter att ha konfigurerat Office 365 kan slutanvändare logga in och skapa ett konto på teams.microsoft.com. Jag måste erkänna att konfigurera ett konto är lite mer involverat än Slack, vilket känns mer som att bara logga in på Facebook. Till Microsofts kredit leder användarprofilen genom processen genom att ge dem en överblick över hur det fungerar. Medan det inte minskar processens komplexitet, bidrar det till att acclimate användare till den nya miljön.

Användare kan också ladda ner dedikerade klientapps för Windows och Mac och iOS, Android och Windows Phone. Windows-klienten är en MSI-baserad installationsprogram, i stället för en universell app, som jag fann intressant. Oavsett vilken enhet du väljer har Microsoft gjort sina läxor för att göra upplevelsen sömlös och integrerad, oavsett enhet eller medium.

Starta konversationer i Microsoft-lag

Lag har ett gränssnitt strukturerat kring konversationer. Användare kan konfigurera grupper för olika projekt och enkelt starta konversationer med specifika användare. Efter att du loggat in, uppmanas du att skapa ett lag och ge det en beskrivning.

Du kan lägga till personer, grupper och distributionslistor från din organisation.

Arbeta med lag och personer

Laggränssnittet är enkelt och enkelt att navigera. Till vänster finns flikar där du kan visa dina senaste aktiviteter, aktiva chat-sessioner, befintliga lag, schemalagda möten och filer.

Användare kan när som helst skapa nya lag, vilket är bra för att komma igång med ett projekt med specifika medlemmar inom din organisation. Du kan behålla interaktioner inom det specifika laget, så när du lägger upp filer eller lägger till anteckningar kommer de att vara tydligt associerade med rätt team eller projekt. Samverkan med enskilda medlemmar för privat kommunikation är också tillgänglig. Hoppa bara över ett kontaktnamn, som dyker upp ett kontaktkort och välj sedan att starta en privat chatt-session, skicka ett mail, visa organisationsroll, videoklipp eller skicka ett samtal.

Microsoft-lag ser och känner

En av de saker jag gillar om Microsoft Teams är att det inte är något som vanligt, det känns mer som en affärsmässig vardag. Jag antar att detta är ett resultat av marknaden Microsoft går in. Microsoft verkar vara medveten om att den nya generationen användare är mer hipster, Silicon Valley, starttyper. Ett exempel är stödet till en stor samling roligt, tecknade strip-liknande emoji. Lag kategoriserar dessa emoji i affärsvänliga kategorier med den ökända Office Drama, populära meme förflutna och teamvänliga Designers, Devs and Legal.

Även inloggningssidan återspeglar detta, med en mångfaldig grupp av studsande aktiva tecken (med Nary, en som är tygad i kostym eller slips) som ger känslan av att omfamna en yngre generation.

Microsoft Team Office 365 Integration

Det är inte att säga att lag inte är fokuserade på att komma ner till affärer. Lag uppfyller de kraftfulla standarderna för Microsofts Office 365, vilket är ganska imponerande. Du kan arbeta på Word, Excel och PowerPoint-filer sömlöst från lag själva. Filer som är lagrade på din OneDrive for Business finns tillgängliga på fliken Filer. Att klicka på ett Office-dokument startas i deras respektive Office Web-app, där du kan visa, utföra snabba ändringar eller samarbeta med kollegor.

Om du är förvirrad eller inte vet hur man gör något, försöker Team hjälpa dig med att använda den inbyggda artificiella intelligensen. Slå ett samtal med T-Bot AI, fråga det om hjälp och det kommer att visa dig hur. Till exempel kan du begära instruktioner hur man lägger till en bild eller överför en fil och T-Bot svarar med en visuell handledning om hur man klarar det.

Microsoft Team vs Slack

Så, hur jämför Microsoft Team med den befintliga, Slack? Slack har visserligen ett försprång på flera områden, men det finns svagheter som lag kan utnyttja. Slack är lätt att sätta upp och det är gratis med en liten försiktighet. Lag är inte gratis och det ger dig inte ens en smak av det. Med Slack kan vem som helst sätta upp tjänsten gratis och verkligheten är, det är lite klibbigt. Jag har använt det för ett år nu och det har blivit den andra naturen som att kontrollera mina sociala medier plattformar varje morgon. Det här är ett mindshare Microsoft-lag har ännu inte bland en kärngrupp av användare som är vana vid icke-Microsoft-teknik, men föredrar istället att använda Google Hangouts, Docs, HipChat och den vanliga samlingen av starttjänster som blev standard genom muntligt. Där Microsoft kommer sannolikt att kanten ut Slack är företaget och eventuellt SMB-marknaden.

Så småningom är skalan en verklighet och även Slack vet det här, det är därför även den fria tiern på tjänsten toppar ut på 10 000 meddelanden. Det slutliga spelet är att göra dig till en betalande kund så att du kan behålla den konversationshistoriken om det är viktigt för dig alls. Med lag, det är inte något du behöver oroa dig för och verkligheten är, om du är Enterprise eller SMB-kund, är Office säkert en del av konversationen. Kraftfull integration med Office 365-tjänster som OneDrive och Skype gör detta till ett attraktivt val för kunder som redan investerat i Microsofts ekosystem.

Slutsats

Microsoft är ute efter en imponerande start för en första i sitt slag från företaget. Det faktum att programvaran behemoth kan sammanhängande sammanföra Microsofts populära tjänster tillsammans till en sådan lättanvänd plattform är själv imponerande. Användare behöver inte oroa sig för att det bara är Windows-specifik tjänst, det fungerar lika bra på webben, iOS eller med en dedikerad klient.

Att säga att Microsoft är en nybörjare i en kategori som gruppsamtal är inte helt korrekt. Det här är trots allt det företag som äger Skype och skapat Outlook, SharePoint och Exchange Server. Företaget har en seriös historia i meddelandet; Lync, MSN Messenger och även defunct Office-appar som Team Manager 97 hade en bra körning. Microsoft har verkligen lagt in allvarlig forskning och ansträngning i denna tjänst och jag tror att de har en bra start.