Microsoft Surface Tablet får bekräftat release datum

Kom ihåg när vi berättade för detaljerna i Microsoft Surface Tablet? Jo, den intressanta enheten har äntligen ett officiellt utgivningsdatum.

Microsoft Surface-tabletten betraktades av många som den perfekta följeslagaren för företagets senaste operativsystem, Windows 8. Microsoft planerar att släppa ut det på marknaden samtidigt som det nya operativsystemet slår på hyllorna. Och även om denna information var mycket rykt, är den äntligen officiell.

Företaget har gjort en arkivering med Förenta staternas Securities and Exchange Commission och den innehåller några viktiga uppgifter om Microsoft Surface. Dokumentet säger att det för närvarande kommer Windows 8 att finnas tillgängligt (vilket är den 26 oktober 2012), kommer företaget att börja sälja Surface.

Vid det här meddelandet sa Microsoft att tabletten skulle komma ut på hösten, men nu är datumet officiellt bekräftat. Det som ännu inte är känt är om ARM- och Intel-baserade versioner båda kommer att finnas tillgängliga den 26 oktober.

Det blir intressant att se hur mycket detta kommer att hoppa till Apples dominans på tablettmarknaden. Normalt bör personer som använder Windows 8 på sin dator lockas till tanken på att få samma användarupplevelse och inte behöva lära sig något nytt.

Jag tvivlar på att det kommer att ersätta datorn helt och hållet, men många analytiker undrar redan hur glada andra tillverkare som planerar Windows 8-tabletter kommer att konkurrera mot Microsoft själv.