Microsofts Student Advantage att ta Office-program till studenter utan extra kostnad

Microsofts konkurrent till Google Dokument, Office 365, kommer snart att vara tillgänglig för studenter överallt utan kostnad. Sedan Microsofts lansering av Office 365 har den erbjudit en universitetsutgåva av Office 2013-sviten till en pris av $ 80 för en 4-årig prenumeration. Det nya studentprogrammet ger studenter gratis tillgång till Office 365 ProPlus, dock endast om skolan licensierar Office 365 ProPlus för sig själv. Eller med andra ord, om en skola köper en Office 365 ProPlus-prenumeration för sina anställda så kommer programmet att vara gratis för eleverna som går på skolan. Till skillnad från den gamla universitetsutgåvan är ProPlus utformad för företag och inkluderar premium online Office 365-funktioner med fullständigt molnstöd.

Student Advantage är tänkt att träda i kraft den 1 december 2013 och rapporteras vara tillgänglig för minst 105 miljoner studenter över 35 000 organisationer vid lanseringen.

Varför ge studenter en bästsäljande produkt gratis?

Enligt Microsofts PR-författare sträcker företaget sig ut i studenternas bästa genom att förbereda dem "för framtida framgång och kompetens med Microsoft Office är en viktig del av det." Microsoft fortsatte att citera en studie gjord av IDC (International Data Corporation) som uppgav kompetens i Microsoft Office var bland de mest önskvärda färdigheterna på de snabbast växande arbetsmarknaderna. Med detta incitament kan fler skolor frestas att använda Office 365 istället för Google Docs, och Google Docs dominerar för närvarande marknaden med 74 av de 100 universiteterna som registrerats med Apps for Education. Microsoft hävdar att "98 procent av studenterna som använder produktivitetsprogramvara använder för tillfället Office", så att eleverna inte använder Google Docs eller att något är avstängt med den procentdelen.

Drömgnista

DreamSpark är en annan värdefull resurs för studenter som vill ha Microsoft-programvara. I åratal har Microsoft gett bort gratis företagsnivå programvara till studenter. Detta inkluderar utvecklingsverktyg och allt som behövs för att lära sig hur man kör en Windows Server-miljö. Medan endast ungefär hälften av programvaran DreamSpark erbjuder är tillgänglig för studenter utanför universitetets STEM-avdelningar, är det intressant att notera att detta är första gången Microsoft någonsin har erbjudit hela den senaste Office-paketet till studenter gratis.