Microsoft släpper ut oöverträffad säkerhetspatch KB3011780

Microsoft gör vanligtvis sina uppdateringar för Windows tillgängliga på vad som kallas "Patch Tuesday" - den andra tisdagen i varje månad. Medan det fanns uppdateringar förra veckan, meddelade Microsoft säkerhetsbulletinen MS14-068 som innehåller "Kritiska" uppdateringar som inte släpptes förra veckan, men finns nu tillgängliga.

Det viktigaste problemet med uppdateringsplåstret är ett säkerhetsproblem Microsoft Server 2003, 2008 (R2) osv. Medan klientsystem - Windows 7, Vista, Windows 8 är listade enligt anmälan gäller inte svärighetsgrader för desktopversion av Windows.

Allvarighetsgrader gäller inte för det här operativsystemet eftersom sårbarheten som behandlas i denna bulletin inte är närvarande. Denna uppdatering ger ytterligare försvarshärdning som inte löser något känt sårbarhet.

Försvarsfördjupning är i huvudsak ett sätt att använda flera lag av försvar för att förhindra att angripare komprometterar ett nätverk eller system. Så även om de funna sårbarheterna inte påverkar Windows-skrivbord direkt, rekommenderas det att du hämtar den här patch-patchen för god åtgärd.

Installera Microsofts säkerhetsuppdatering

För att uppdatera för Windows 8.x, gå till PC-inställningar> Uppdatering och återställning> Windows Update och kontrollera efter uppdateringar.

Där borde du hitta uppdateringen som visas nedan (KB3011780)

Efter installationen av uppdateringen krävs en omstart.

På Windows 7-system går du bara till Windows Update via Start-menyn och söker efter uppdateringar manuellt.

Denna patch är också tillgänglig för Windows 10 Technical Preview-användare. För mer information om detta, kolla in Microsoft Security Response Center-posten eller gå direkt till säkerhetsbulletinen MS14-068 Sammanfattning.

Den här säkerhetsuppdateringen löser en privat rapporterad sårbarhet i Microsoft Windows Kerberos KDC som kan tillåta en angripare att höja privilegierade domän användarkonto privilegier till domänadministratorkontot. En angripare kan använda dessa förhöjda behörigheter för att kompromissa någon dator i domänen, inklusive domänkontrollanter.