Microsoft Office Word Editor tillägg för MediaWiki Released Today

Idag släppte Microsoft tyst ett tillägg som låter dig använda Word 2010 eller Word 2007 som den ultimata Wiki WYSIWYG Editor, och det låter dig enkelt konvertera Word-dokument till Media Wiki-format eller Wiki Style Markup. Pluggen är en gratis nedladdning från Microsoft Download och installeras snabbt och enkelt.

Jag har en känsla att det här kommer att bli en dröm som kommer i uppfyllelse för de användare som flyttar från Sharepoint och över till MediaWiki. Med hjälp av detta plugin kan du nu använda Word som den ultimata WYSIWYG Wiki Editor utan att veta en droppe Wikiformateringskod. Dessutom kan du inte bara skapa nya eller konvertera gamla standardord docx-dokument till Wiki Markup, men du kan också öppna nästan alla HTML-sidor i ord och rädda det igen i MediaWiki-format. Väldigt coolt!

Hur det fungerar

Steg 1

Ladda ner Word 2007, Word 2010 MediaWiki-tillägget och installera det. Ingen omstart krävs men jag skulle stänga ordet först.

Steg 2

Enkelt skapa ditt dokument som normalt ( eller öppna ett befintligt dokument / HTML-sida ) och gör den typiska filen -> Spara som -> MediaWiki (* .txt)

Därifrån, öppna din nya .txt-fil och klistra in den nyligen konverterade Wiki-markupen på din MediaWiki-sida. Mycket snabbt och enkelt!