Microsoft Office för iPad kommer snart?

Enligt en artikel i The Daily avslöjar källor att Microsoft Office har byggts för iPad och kommer att skickas in snart till Apple App Store.

Enligt artikeln blev de uppmärksammade på att den byggdes tillbaka i november och de bekräftade bara att de lyckades ta hand om det för lite testspinn. Häftig!

Som förväntat ser gränssnittet ut som OneNote som släpptes tidigare för iPhone och iPad. Tydligen kommer Office dock också ha en utseende och känsla baserad på det nya Metro-gränssnittet, som används på Windows Phone och Windows 8 (vilket är meningslöst, eftersom Windows 8 Consumer Preview kommer inom några dagar). Appen tillåter användare att redigera och skapa Word, PowerPoint och Excel-filer på iPad, såväl som online. Det kommer bli intressant att se om du kommer att kunna spara filer till SkyDrive, den online lagringsplattform som Microsoft hoppas kommer att hämta som Dropbox och hålla Apple iCloud ut ur det utrymme för sitt kontor docs.

Microsoft har skrivit Apps i åratal på Apple-plattformen, så det här är inte precis att bryta eller överraskande nyheter. Microsoft är ett programvaruföretag, så varför skulle de inte vilja ha sin programvara på de snabbt växande mobila och Tablet-plattformarna? De har redan vad som skulle kalla den bästa Office Productivity-paketet för Mac med Office 2011, så varför skulle de inte jobba snabbt för att säkra en tåhållare på blockbuster iPad-ekosystemet där det redan släppts OneNote?

Visste du att det redan finns ett sätt att köra Microsoft Office på din iPad? Vi skrev det upp för flera veckor sedan så var noga med att ta en titt om du inte har sett det ännu.